Una pedrera i una planta d’asfalt mobilitzen veïns del Bruc

El Bruc

Un grup de veïns del Bruc s’organitza per lluitar contra l’aprovació d’una pedrera i una planta d’asfalt a la zona que es coneix com a Roques Blanques, situada a l’oest del Bruc. Tot i que el projecte va ser aprovat per l’antic consistori (ERC), l’actual Ajuntament (CiU) considera que el projecte generarà ingressos econòmics pel poble.

La pedrera es va aprovar durant la legislatura de l’antic equip de govern de l’Ajuntament del Bruc (ERC) l’any 2010. L’activitat de la pedrera, tot i que podria haver-se iniciat fa més de 3 anys, no ha començat a causa de les circumstàncies econòmiques. L’empresa promotora està interessada en la ubicació d’una planta d’asfalt a la mateixa zona per a fer rendible el projecte que podria començar la seva activitat en el moment que rebés l’aprovació de la Generalitat.

Per a l’Ajuntament del Bruc (CiU), la pedrera i la planta d’asfalt aportaran beneficis econòmics al poble. En canvi, un grup de veïns s’ha organitzat i constituït com a plataforma ciutadana amb el nom “Salvem El Bruc” per a manifestar-se en contra del projecte i del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ara mateix s’està elaborant. Consideren que el projecte és “desmesurat” per a les dimensions del Bruc i la proximitat amb el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. En aquests moments, l’aprovació de la planta d’asfalt està pendent de rebre el vistiplau de la Generalitat de Catalunya.

Ja que tenim això [la pedrera], i ja no ho podem tirar endarrere, com a mínim intentem treure’n el màxim profit”, explica l’alcalde Carles Castro. L’alcalde xifra en 100.000 euros aproximats el cànon que rebrà el municipi per cada any d’activitat. Per la plataforma, la pedrera i la planta d’asfalt generaran un impacte negatiu pel poble, ja que els terrenys que ocuparien estan al límit de terrenys catalogats com a Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i Zona d’Especial Protecció de les Aus (ZEPA), inclosos en el Pla d’Espais d’Interès Natural. “Volem posar en evidència que l’Ajuntament està prenent decisions sense comptar amb la gent que viu al poble”, explica Josep Maria Pedrosa, membre de la plataforma“ Salvem El Bruc.

Mentre s’espera la resposta de la Generalitat de Catalunya sobre la planta d’asfalt, que un cop iniciada l’activitat duraria 25 anys, la plataforma contrària al projecte recull firmes per pressionar l’Ajuntament

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article