Eduard Rivas es presenta pel PSC a l'alcaldia d'Esparreguera

Política

El primer secretari i portaveu al Ple de l’Ajuntament del Partit dels Socialistes de Catalunya d’Esparreguera, Eduard Rivas, serà el cap de llista del PSC a les properes eleccions municipals. La seva candidatura es va fer oficial aquest dissabte a l’Ateneu en una presentació acompanyat per representants i membres del partit com Mariona Masferrer, Javi López i Raimon Obiols.
 
Llicenciat en Ciències Polítiques, Eduard Rivas va començar la seva carrera política a l’Ajuntament quan només tenia 23 anys durant el mandat de Francesca Fosalba (PSC). Va ser regidor d’Educació i Joventut (2007-2008) i regidor de la Societat de la Informació (2007- 2011).  Després de l’enfonsament dels socialistes a les últimes eleccions municipals, Rivas va substituir a Fosalba com a portaveu dels socialistes al Ple i va ser escollit primer secretari del PSC. Un relleu que va causar força polèmica dintre les files del propi partit.
 
En l’àmbit professional, Rivas va treballar a la Secretaria de Política Internacional del PSC (2003-2008). Des del 2008, és assessor del grup socialista al Parlament Europeu. En les últimes eleccions europees es va presentar com a número 5 pel PSC.
 
En la seva presentació com alcaldable, Rivas va presentar les idees bàsiques que formaran part del seu programa electoral. En les seves paraules, un programa realista i evaluable que entén “el programa electoral com un contracte amb la ciutadania”. El document encara està en fase d’el·laboració, però Rivas ja va avançar que pretén posar fre a les retallades, lluitar contra l'atur amb plans d'ocupació, millorar la transparència, fomentar la participació ciutadana i la rendició de comptes. Per l'alcaldable socialista, s'ha de recuperar la feina del batlle al carrer visitant barris i associacions de veïns i no limitar-se a treballar des del despatx. 
 
L’acte també va comptar amb crítiques al govern municipal. El candidat del PSC ha defensat que cal una regeneració democràtica i que l’Ajuntament s’obri a la ciutadania i l’alcalde es preocupi pels esparreguerins. “Tenim un govern molt preocupat per resoldre els seus problemes i aquesta lluita de cadires, però no per resoldre els problemes de la gent”, va criticar Rivas. L’ex-eurodiputat Raimon Obiols, qui va treballar amb Rivas al Parlament Europeu, creu que és el millor candidat a l’alcaldia d’Esparreguera perquè “és ‘solucionàtic’, soluciona els problemes”.

Aquest és el vídeo de presentació de l'alcaldable:

Comentaris

Antoni Esparreguera
2.

Aquest incompetent hauria de saver que les retribucions dels alcaldes i regidors estan regulades a la LRSAL,en el màxim que es pot cobrar i en funció del nombre d'habitants del municipi. S' ha d'entendre que és parlar de diners i sous i perd el nord. Normal quan no has treballat mai en res més que no sigui la política.

Antoni Esparreguera
1.

Quanta demagògia i mentida junta. Fa vergonya escoltar a aquest trepa que no ha treballat en res més que no sigui la política. Jo li donava un pic i una pala i cap a la mina !!!

Comenta aquest article