L'Ajuntament donarà una subvenció de 30.000 euros a La Passió

Política

El consistori va aprovar en el Ple d'aquest dijous 18 de desembre una subvenció extraordinària en la qual s'atorguen 30.000 euros a La Passió d'Esparreguera. Aquesta ajuda pretén solucionar els problemes econòmics del teatre i del dèficit que arrossega l'entitat. Un finançament exprés que es materialitzarà al gener, degut a la instància presentada per La Passió, on s'alertava de les greus dificultats econòmiques que posaven en perill l'espectacle.

La mesura anirà acompanyada de la creació d'una comissió paritària entre l'Ajuntament i La Passió per trobar solucions que permetin mantenir viva l'entitat. Al cap de la comissió hi haurà l'alcalde i representants de la Fundació i de Cultura. El batlle, Joan Paül Udina, ja va deixar entreveure en el ple que una de les primeres mesures d'aquesta comissió serà encarregar una auditoria per conèixer el total d'ingressos i despeses que mou La Passió.

La subvenció es va aprovar amb majoria absoluta i sense cap vot en contra. Tot i això, el portaveu de Gent d'Esparreguera (GE), Gustau Pérez, va criticar que l'Ajuntament s'involucrés directament i creu que "el problema de l’estudi i l’auditoria l’ha de fer La Passió, i ells s’han d’espavilar en fer les coses que ells creguin convenients”. Segons Pérez, l'Ajuntament pot donar diners a l'entitat però "una entitat amb tanta tradició com La Passió no pot admetre que l’Ajuntament tregui el nas".

En defensa de la comissió, l'alcalde Udina va respondre al regidor de GE que "els acords que faci aquesta comissió hauran de ser referendats sempre per cadascun dels òrgans que representem". Un acord on l'Ajuntament no formarà part de cap òrgan de La Passió i que vol "iniciar uns treballs amb La Passió de igual a igual per parlar sobre el futur de l’entitat, de l’espectacle i del teatre", va afegir el batlle.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article