8 temes que poden sortir en una sobretaula esparreguerina per Nadal

8 temes que poden sortir en una sobretaula esparreguerina durant les festes

777 Comunica

Per aquestes dates tan familiars es poden arribar a produir greus discussions en qualsevol sobretaula. Des de l'equip del 777 pensem que aquests són els temes que més sortiran durant els àpats de Nadal, Sant Esteve, Cap d'any i Reis. Sigueu lliures d'afegir els que volgueu en un comentari.

Novetats de La Passió
Amb les novetats que presenta l’espectacle de ben segur que se’n parlarà en més d’una llar. Els que tenen més números de rebre seran els codirectors, encara que potser el cartell també es pot endur algun comentari punyent. Els Nous Pastorets de Sempre i el Concert de reis de la JOCPE ja es poden preparar perquè seran examinats amb lupa. No ens enganyem, als esparreguerins ens costa poc criticar, i als col·laboradors de La Passió menys.
 
L’obertura de forns i pastisseries al carrer dels Arbres
Tres en menys d’un mes que se sumen als comerços de la zona que ja oferien aquest servei. La competència serà ferotge i és provable que les noves franquícies ofereixin preus i ofertes impossibles d’igualar pels forns locals. Durant el dinar, el debat entre els que fan apologia del lliure mercat i els que defensen els forners de tota la vida pot ser molt acalorat. No us perdeu l’article d’en Carlos Ortí sobre el tema.
 
Per cap d’any, Ate o Pilu?
Dubte existencial que sol aparèixer en la conversa de la zona jove de la taula. Normalment el sector “xavalín” (entre 18 i 30 anys) sol optar per l’Ateneu; mentre que els “puretes” (30 i amunt) prefereixen El Pilu. Val la pena saber on seran la resta de familiars durant la nit de cap d’any, sobretot si no vols que vegin quina cara fas amb set cubates al cosi donant-ho tot a la pista de ball com si no hi hagués demà. Que ningú pateixi perquè els adolescents de la família només es trobaran amb els amics per prendre Coca-Cola i Nestea, si trobeu a faltar una ampolla de Brugal és pura casualitat.
 
El pas dels Music Vox per l’Oh Happy Day
És una de les novetats d’enguany i no ha passat desapercebuda per les famílies del poble. El pas del grup de cant per TV3 pot despertar diferents afinitats: des de la germana que els ha seguit a cada programa fins al tiet setciències que els titlla de prepotents i deixa anar frases com “ja us ho deia que els eliminarien!”.
 
Els accidents a l’autovia
Els darrers sinistres al pas de l’A2 per Esparreguera han causat llargues esperes a més d’un. A més, el fet de desviar el trànsit per dins el poble i deixar-lo col·lapsat tampoc va agradar massa. Els llestos de la família tindran les seves pròpies solucions, des de posar un radar a la baixada de la sortida sud a l'autovia, fins a prohibir el pas de camions. Relacionat amb el trànsit, també pot aparèixer la clàssica “rajada” del servei de la Hispano Igualadina.
 
L’any que ve ja serem independents?
La independència de Catalunya té molts números de sortir en qualsevol dinar de Nadal del país. De fet, el ministre de l’Interior, Albert Fernández Díaz, afirma que coneix a varis testimonis que han patit disputes familiars pel procés sobiranista. Per aquest motiu, si veieu que la discussió s’escalfa, digueu-li al cosinet que reciti el vers o relaxeu els ànims amb uns “xupitos” de licor d’herbes.
 
Els candidats a les municipals
Poc a poc els partits locals van donant a conèixer qui serà el seu candidat per les eleccions municipals del maig i cal fer-ne una anàlisi exhaustiu. Si a la taula hi ha diferents sensibilitats polítiques, el debat està servit, ja que cadascú farà les seves travesses de quants regidors traurà cada partit. Segurament que l’aparició de la CUP i Ciutadans donarà molt de què parlar al llarg del dinar, i sempre pot sortir el típic “progre” de Podemos que pensa que el seu partit és millor que la resta, pobret/a.
 
Les últimes xafarderies i embolics del poble
A Esparreguera, entre d’altres coses, fem bon pa, bon teatre i sobretot, bon safareig. Comentar els divorcis dels veïns; dubtar de l’orientació sexual dels joves que porten massa temps solters; comentar els problemes d’altres famílies, etc... són aspectes que poden sorgir entre caneló i caneló.

Comentaris

Nil Del poble
5.

Crec que sempre s'ha de tenir en compte l'INDI com a lloc per sortir/acabar a la nit.

Josep Ràfols
4.

Com s'han de gastar el 9 milions d'euros que té l'Ajuntament a la caixa?

Meritxell Sabaté
3.

Hi ha censura, filtres o similars a la vostra revista?

Comenta aquest article