Les 10 notícies d'Esparreguera més llegides aquest 2014

777 Comunica

El 2014 passarà com un altre any marcat per la crisi econòmica i l'inactivitat política. Però tot i així han succeït infinitat de coses a Esparreguera. Abans d'arribar al 2015 hem volgut fer un repàs de les deu notícies més llegides durant aquest any.

  1. Apunyalament mortal a l’Olana (29 de gener)
Els successos són les informacions que més interessen a la gent. L’any 2014 va començar amb la trista notícia d’un homicidi al polígon industrial de l’Olana. Daniel Barro, veí d’Esparreguera, era apunyalat per un home originari de Monistrol de Montserrat després d’una discussió.  La víctima moria poc després que arribessin els serveis mèdics. L’homicida va ser detingut el mateix dia al centre comercial d’Abrera.
 
  1. Els Music Vox aniran a l’Oh Happy Day (2 d’octubre)
Aquesta tardor del 2014 els esparreguerins ens hem tornat més cantaires gràcies al cor Music Vox. L’entrada del grup esparreguerí al concurs de TV3 de l’Oh Happy Day va generar molta expectativa a la vila. Més d’un fan va patir una taquicàrdia amb tantes nominacions que van patir els Music Vox.
 
  1. Trobat a Esparreguera un carregament de 700Kg de cocaïna (5 de novembre)
Aquest any ens hem sorprès pels recents casos de drogues a Esparreguera. El cas més sonat, i que se’n van fer ressò fins i tot diaris internacionals com The Guardian, va ser la troballa d’una empresa de la vila d’un carregament de 700 Kg de cocaïna en un contenidor procedent de Guatemala. L’error dels traficants, que no van interceptar el contenidor, va omplir el polígon industrial de policies durant gairebé una setmana.
 
  1. Prop de 7000 esparreguerins voten pel 9N (9 de novembre)
El procés participatiu del 9N també va ser una jornada molt important pels esparreguerins. Un total de 6722 persones van anar a votar, una xifra similar a la participació de les eleccions europees del mateix 2014. L’opció del Sí-Sí va guanyar amb un 77,89%. Però no va ser l’únic acte reivindicatiu celebrat a la vila. De fet, durant tot l’any hi ha hagut molts actes de suport a la independència i a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació: el multi-referèndum, concentracions, murals, etc.
 
  1. Els diables revolucionen la Festa Major (26 de juny)
A partir d’aquest any els actes de Festa Major dels Diables d’Esparreguera s’han batejat com La Llagastada. La colla ha creat la llegenda d’en Llagasta i de com els vilatans li van robar les seves gallines. Seguint aquest fil conductor, els diables van afegir una nova activitat el divendres de Festa Major amb el cerca-gallines, un acte on els vilatans seguint una comparsa roben les gallines d’en Llagasta. Les famílies van poder gaudir igualment dels ja esperats correfoc i ensierru.
 
  1. Millor actuació de Santa Eulàlia dels Castellers d’Esparreguera (10 de febrer)
Els castellers d’Esparreguera també han experimentat la seva pròpia revolució. Aquesta temporada han batut tots els records. En la primera gran actuació de l’any per Santa Eulàlia, la colla es va estrenar al poble amb un 4 de 7 amb agulla i un pilar de 5. Aquest mateix any, els castellers han recuperat el 5 de 7, un castell que no feien des del 2009. A més, no podem ignorar que en el 20è aniversari de la colla, els castellers d'Esparreguera van poder participar al concurs de castells de Tarragona.
 
  1. Un accident talla l’autovia A-2 a l’alçada d’Esparreguera (14 de març)
Els esparreguerins estem ben acostumats amb els accidents de trànsit a l’autovia A-2. És un fet que es repeteix gairebé cada mes i que provoca que arribem tard a la feina o a l’escola. El sinistre més mediàtic d’aquest any va ser el xoc d’un autocar amb un camió cisterna. Fins a l’accident es van haver de desplaçar nou dotacions de bombers, cinc ambulàncies i un helicòpter medicalitzat.
 
  1. L’ANC pinta un mural sobre el d’Esplai de “Pau a Bòsnia” (28 d’octubre)
Un fet molt polèmic aquest 2014 va ser la pintada del mural de l’ANC en motiu del 9N sobre l’antic dibuix de “Pau a Bòsnia” realitzat l’any 1995 pels joves de l’Esplai La Lluna. Cada esparreguerí es va posicionar en un dels dos bàndols: els qui creien que assolir la independència i el referèndum era prioritari a les sensibilitats dels autors, i els defensors de l’antic mural com un símbol històric de la solidaritat d’Esparreguera amb el poble bosnià. De moment, els membres de l’ANC tenen feina per repintar cada cop que el seu mural es taca per les pintades de contraris a la independència.
 
  1. Victòria histórica d’ERC a Esparreguera (25 de maig)
Les eleccions europees del 2014 han estat els primers comicis que ERC guanyava a Esparreguera com a primera força. Els republicans van obtenir un 24,1% dels vots, per sobre de CiU amb un 16,7%. Un resultat semblant als obtinguts per ERC a tot Catalunya i que intueix el recorregut que té el partit per continuar creixent. Tot i així, no es poden extrapolar resultats. Esquerra es pot convertir en primera força a la vila, però seria molt arriscat assumir que Esquerra guanyarà les eleccions municipals del 2015.
 
  1. Shakira roda el seu últim videoclip a la Colònia Sedó i Montserrat (30 de març)
Els rumors circulaven per tot Esparreguera, però ningú ho podia assegurar del cert fins que vam poder veure el videoclip d’Empire, la nova cançó de la Shakira. Vestida de núvia, la cantant colombiana va enregistrar el 8 de març part del seu videoclip a l’església de la Colònia Sedó i a un prat prop de la muntanya de Montserrat. Als esparreguerins sempre ens agrada que ens visiti gent famosa, i més si després poden veure el nostre poble milions de persones.
 

 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article