La CUP obre les seves assemblees per elaborar el programa electoral

Política

La CUP d'Esparreguera inicia aquest dissabte una ronda d'assemblees obertes que volen servir de base per el·laborar el programa electoral per les properes eleccions municipals. La primera d'aquestes assemblees serà el 17 de gener on es parlarà de regeneració democràtica. Les properes sessions tractaran el 31 de gener sobre territori, el 14 de febrer d'acció social, el 21 de febrer de cultura i el 28 de febrer d'economia. Totes aquestes assemblees es duran a terme a Can Pasqual a les 10:30h.

Amb aquestes jornades, la CUP pretén impulsar la participació ciutadana i l'implicació dels vilatans en la candidatura del partit. Una manera per detectar les necessitats, problemàtiques i propostes del poble.

El partit és la primera vegada que es presenta a unes eleccions municipals a Esparreguera. Tot i això, si es té com a referència les últimes eleccions autonòmiques del 2012, és probable que la CUP pugui entrar a l'Ajuntament amb varis regidors.

Comentaris

George
2.

#1 Primer. Ningú ha dit res de C's, quines ganes de protagonisme.

Segon. S''ha de tenir en compte que el 2012 la CUP es presentava per primer cop al Parlament, no com Ciutadans, que s'havia presentat per primer cop sis anys abans. Que un partit que es presenta per primer cop i sense grup municipal obtingui un 4% dels vots és prou significatiu, i fa pensar que, ara que la situació és totalment diferent, opti a entrar al consistori. I més si es té en compte el context de les properes municipals.

Antoni Esparreguera
1.

Us recordo que per obtenir representació municipal s' ha d'obtenir un mínim del 5% dels vots. Si agafem com a referència les autonòmiques del 2012 la CUP va tenir 418 vots (3'93%), per tant insuficient per entrar. Si la CUP treurà "varis regidors", quants en treurà Ciutadans? que va obtenir 872 vots (8'21%), és a dir més del doble de vots i amb un candidat conegut al poble? Primer al sac i ben lligat !!!

Comenta aquest article