L'Ajuntament finalitza el 2014 amb un superàvit de gairebé 10 milions d'euros

Política

Esparreguera és un poble amb les arques municipals plenes. L'alcalde Joan Paül Udina ha fet pública aquesta setmana a través de Ràdio Esparreguera l'estat dels comptes del municipi. Un cop finalitzat l'exercici fiscal del 2014 l'Ajuntament disposa d'un romanent de tresoreria de 9,8 milions. Un estalvi considerable que equivaldria a més d'un 45% del pressupost municipal del mateix any.

La realitat és que el consistori porta tres anys amb superàvits. El 2014 s'ha tancat amb 2,8 milions d'euros de superàvit. Una xifra precedida el 2013 per 3,5 milions euros, i l'any 2012 amb un superàvit de 3,9 milions d'euros. Per l'alcalde aquests resultats són fruït d'una contenció de la despesa estricta i creu que "el govern que entri a partir del mes de juny trobarà una economia totalment sanejada".

Per altra banda, les amortitzacions i interessos que ha de pagar el consistori als bancs, és a dir, el deute viu de l'Ajuntament, ha passat dels 14,8 milions d'euros l'any 2011 a 8,8 milions l'any 2014. Una reducció important, però que el batlle considera que encara és "una càrrega feixuga" i afegeix que "si aconseguíssim reduir aquest deute, disposaríem cada any entre 2,5 i 3 milions d'euros més per poder gastar".


 

Comentaris

lluis
1.

Aqest sembla el compte de resultats d.un banc q ha de donar dividents al seus accionistes, enlloc d.una afministraciò q ha de donar servei als seus CIUtadans. Ni se.ls acut baixa IBI o altres impostos als veïns amb necessitats. NO ES EL MODEL DE GOVERN Q VULL i lluitare per canvisr-lo.

Comenta aquest article