La PAH valora negativament la feina de l'Ajuntament d'Esparreguera en matèria d'habitatge

La Vila

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha fet públic un informe on es valora negativament en matèria d'habitatge als consistoris d'Esparreguera, Abrera, Martorell i Olesa de Montserrat. Els Ajuntaments del Baix Llobregat Nord van aprovar fa un any una moció per sancionar els pisos buits durant més de 2 anys propietat de bancs i grans empreses. L' objectiu de la PAH és que aquests habitatges es posin en lloguer social per famílies en risc d'exclusió social.

En el cas d'Esparreguera, el col·lectiu ha pogut detectar només 21 pisos propietat dels bancs pel fet que estan actualment ocupats i hi ha hagut intervencions de la policia local. Tot i així, l'informe no ha pogut esbrinar la quantitat real de pisos buits en mans de la banca per la negativa de proporcionar la informació de les pròpies entitats financeres. A més, les empreses d'aigua i electricitat del municipi a càrrec d' Aigües Vidal S.A. i Endesa no han cedit les dades de consum al consistori per saber si un habitatge està realment buit.

Les conclusions del informe de la PAH són que "hi ha una manca d'implicació, voluntat i compromís polític". Esparreguera és el municipi on s'ha avançat menys de tot el Baix Llobregat Nord i és l'únic on no ha estat possible detectar el nombre aproximat de pisos buits. Tot i la falta d'informació, l'Ajuntament d'Esparreguera contractarà a un inspector per investigar i detectar pisos buits que treballarà per un període de 6 mesos, a partir del març.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article