El jutge Vidal presenta el llibre "Els set pecats capitals de la justícia" a Collbató

Política

El mateix dia que el Consell General del Poder Judicial anunciava la suspensió durant tres anys del jutge Santiago Vidal, el magistrat presentava al Casal Cultural de Collbató el seu nou llibre "Els Set pecats capitals de la justícia". Una obra que relata els principals dèficits del sistema judicial espanyol i que presenta com seria la justícia d'una Catalunya independent. 

L'ex-magistrat de l'Audiència de Barcelona va ser rebut amb una forta ovació per més de 200 persones el passat divendres al Casal Cultural de Collbató. Un acte on el debat independentista va estar present des de l'inici fins al final. Abans de presentar el llibre Vidal va declarar que el poder judicial li havia avisat que com a jutge "pots pensar el que vulguis, però no ho pots dir". A més, va criticar la falta de separació de poders en un estat on la justícia és molt lenta "excepte quan es tracta d'anul·lar jutges", va matitzar Vidal. 
 
"Els set pecats capitals de la justícia" és un llibre que explica un cas judicial concret on es comet un d'aquests pecats capitals per part de la justícia espanyola. La sobèrbia del jutge Garzón, la peresa del cas Millet, o la venjança amb el cas Egunkaria; són alguns dels grans pecats que es narren. Al final de cada capítol, es relata com seria la hipotètica justícia catalana, que també tindria els seus defectes, però no serien pecats capitals sinó venials. 

En el torn de preguntes, els assistents van recuperar el debat independentista. El jutge Vidal va preveure que el 2017 Catalunya serà independent, i que el 2025 Espanya serà una república. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article