Els immigrants continuen marxant d'Esparreguera

La Vila

L'Observatori de Ciutadania i Immigració de la regidoria de Nous Catalans va presentar públicament el passat divendres a la Casa dels Mestres les dades del 2014. Aquest és el quart any consecutiu que el nombre de nouvinguts es redueix, i des del 2010 han marxat 502 immigrants d'Esparreguera. Un descens que situaria la població estrangera a 1 de gener del 2015 en 1670 persones, al mateix nivell que l'any 2007. 

Actualment, els residents immigrants només representen un 7,65% del total d'habitants de la vila. Un percentatge inferior al 9,9% de població estrangera del Baix Llobregat, i lluny del 14,6% de Catalunya. El regidor de Nous Catalans, Jordi Mestres, creu que aquestes dades permeten "trencar amb els tòpics i rumors" sobre la concentració d'immigrants a Esparreguera.

La realitat és que a Esparreguera no hi ha cap gueto. Els barris amb més immigració són Can Sedó i Can Vinyals amb un 12,3%, però la majoria de districtes oscil·len entre un 8% i un 12% de residents estrangers. En canvi, El Castell, Can Comelles, Can Rial, Mas d'en Gall i La Plana són els barris on hi ha menys immigrants amb uns percentatges que van del 3,1% al 4,9%. 

L'informe de l'Observatori permet observar les noves tendències migratòries. El major descens d'immigrants es registra entre les comunitats marroquina i romanesa. Unes nacionalitats que van vindre sobretot en els anys del boom de la construcció i que ara es veuen obligades a marxar en busca de feina. En canvi, augmenten el nombre de persones d'origen xinès i paquistanès. Tot i que, aquests nouvinguts provenen de Barcelona i són persones que vénen a obrir els seus negocis més enllà de l'Àrea Metropolitana. "Com que allà ja hi ha molts comerços, estan venint cap aquí", afirma la tècnica d'immigració de l'Ajuntament, Míriam Borrega. 

 
Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article