L'Ajuntament es replanteja l'arranjament del carrer Ferran Puig davant l'oposició dels veïns

Urbanisme

L'alcalde d'Esparreguera, Joan Paül Udina, anuncia que l'Ajuntament estudiarà el recull d'al·legacions que van presentar els veïns del carrer Ferran Puig en contra del projecte d'arranjament viari planejat. Davant les crítiques dels residents, Udina va declarar dimecres passat a la ràdio municipal que "seria un absurd imposar una solució que el que vol és millorar la qualitat de vida dels veïns del Carrer Ferran Puig i que ells no estiguessin d'acord". Tot i això, el batlle ha defensat el projecte urbanístic, ja que és una de les vies "que està en pitjors condicions del casc antic".

La revisió de les al·legacions dictaminarà si el projecte continua endavant amb possibles modificacions o si és necessari reiniciar l'estudi de l'arranjament. En aquest últim cas, l'alcalde creu que les obres del carrer no es podrien dur a terme fins al 2016.

Els residents del carrer Ferran Puig van manifestar majoritàriament el seu desacord en la reunió informativa realitzada el passat 3 de març organitzada per la regidoria d'Urbanisme. Les obres projectaven una plataforma única sense voreres similar al Carrer Balmes, però que en opinió dels veïns, és un arranjament que agreujaria l'entrada d'aigua a les cases en cas de pluja.

El clavegueram s'ha destapat com el principal problema. El carrer Ferran Puig pateix cada cop que hi ha una avinguda d'aigua i els embornals no draguen el necessari per evitar que acabi negant els habitatges dels números imparells. Una problemàtica que la regidora d'Urbanisme, Montserrat Vilardosa, creu que deriva de la falta de manteniment del clavegueram i els embornals, ja que "estan molt deteriorats".

Una altra queixa dels veïns és la manera com es va informar els residents de l'arranjament del seu carrer. Els habitants de Ferran Puig van ser convocats a la reunió informativa amb només 24 hores d'antelació i dos dies abans que acabés el període d'al·legacions.

 

Comentaris

CdC
1.

si no es pot fer l'arranjament al carrer Ferran Puig, tots el altres arranjaments s'hauran de parar. Si el volum d'aigua que baixa pel Carrer Ferran Puig, després pel carrer dels Arbres, i després pel carrer de Baix, i Sant Miquel, tots eren projectats SENSE VORERES, I AIXÒ VOL DIR QUE EL PROBLEMA DE LES AIGÜES DE PLUJA NO ES SOLUCIONA........COM VOLIA LA REGIDORA.....I NO VOLEM QUE ELS QLTRES CARRER REBIN LA PATACADA DE L,AIGUA. EN EL CAS DEL CARRER SANT MIQUEL, PROUS PROBLEMES JA HI HAN, COM PER FER UN SOL CARRER SENSE CAP BORERA........AL CAS.....QUE PODEM TENIR PROBLEMES I EL RESPONSABLE SEMPRE SERÀ L'AJUNTAMENT, .....DESPERFECTES A LES LLARS I ALS PARKINGS..........JA PODEU FER GUARDIOLA!!!!!!!!

Comenta aquest article