ERC abandona el govern municipal

Política

El govern municipal d'Esparreguera està en minoria. Esquerra ha decidit abandonar la coalició, aquest dimecres,després que l'alcalde Joan-Paül Udina (CiU) retirés als regidors republicans les seves carteresa través d'un decret d'alcaldia.Així doncs, l'executiu estaria compost per només CiU (4), AIESPA (2) i un regidor no-adscrit. És a dir, els tres regidors d'ERC es passen a l'oposició i el govern municipal estaria en minoria amb 7 dels 21 regidors del Ple i amb la impossibilitat de tirar cap projecte endavant sense arribar a pactes.

Els fets s'han precipitat arran de la decisió d'ERC de votar en contra dels pressupostos municipals del 2015 tot i ser membre del govern. En el ple extraordinari del passat dimecres 1 d'abril, Esquerra es va posicionar contrari als pressupostos al considerar "una estafa democràtica" que s'aprovessin en gairebé campanya electoral al limitar al govern resultant dels comicis del 24-M.

Una setmana més tard, l'alcalde Udina ha castigat als regidors republicans traient-lis les carteres, ja que "hi ha hagut una pèrdua de confiança". Per Convergència, votar en contra dels pressupostos va ser un acte de deslleialtat. La reacció d'ERC no s'ha fet esperar i ha abandonat el mateix dia l'executiu. Per l'alcaldable d'Esquerra, Montserrat Vilardosa, el batlle "ha trencat el pacte" de govern. Així que des d'aquest moment, les regidories d'ERC seran assumides pel propi alcalde: urbanisme, promoció econòmica, medi ambient i participació ciutadana.

El trencament de la coalició arriba a un mes i mig abans de les eleccions municipals del 24 de maig. Tot i les tensions actuals entre Esquerra i Convergència, l'alcalde Udina no descarta tornar a pactar en el proper mandat amb els republicans. En canvi, ERC obre la porta a formar una coalició de partits polítics d'esquerres. "Volem governar per ideologia i no per estadística", ha declarat Montserrat Vilardosa, qui afirma que el pacte amb CiU aquests últims quatre anys ha estat per falta d'alternatives.
Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article