Ciutadans presenta una candidatura encapçalada per Josep Maria González

Política

Ciutadans va presentar aquest dijous la seva candidatura per a les eleccions municipals del 24 de maig a Esparreguera. En un acte realitzat a l'auditori de Can Pasqual, el partit va anunciar qui estarà al capdavant de la llista i els punts més importants del seu programa electoral.

El candidat a l'alcaldia de Ciutadans és Josep Maria González, professor d'història nascut l'any 1977. Antigament, havia estat militant del PSC, i va ser regidor durant el govern socialista de l'alcaldessa Francesca Fosalba durant quinze mesos en substitució per la mort de Xavier Duque. En l'actualitat, González és president de l'Associació de Veïns de la Zona Esportiva i membre del Col·lectiu de Recerques d'Esparreguera.

A continuació de l'alcaldable, la llista està composta per Francisco Aguilar, Jordi Villegas i Cisco Ballester. Un equip amb un perfil jove on cadascú va tenir una intervenció per parlar sobre les propostes polítiques de la formació. En aquest sentit, en matèria econòmica, el partit aboga per crear plans d'ocupació locals i incentivar l'establiment d'empreses i l'emprenedoria amb deduccions de l'impost d'activitats econòmiques. Ciutadans també vol fer una aposta per la joventut oferint programes de formació professional a Esparreguera i obrint les instal·lacions esportives de les escoles a la ciutadania. El partit també vol acabar amb el biaix ideològic present en la cultura de la vila. "Queremos acabar con la política sectaria de las entidades", va declarar Jordi Villegas, número 3 de la candidatura, en un acte on la meitat de les intervencions es van fer en castellà.

El pilar fonamental del programa d'aquesta formació política que es presenta per primera vegada a Esparreguera seran els barris. Ciutadans vol donar més importància als barris descentralitzant els serveis culturals, esportius i lúdics que ofereix l'Ajuntament. A la vegada que crearà una regidoria de barris i la figura dels Consells de Barris. A més, veu necessària una inversió urgent per connectar a peu, amb una pasarel·la a l'A-2, els barris de Mas d'en Gall i Can Rial, així com l'enderroc de la casa del Carrer Ametller. "Los barrios de Esparreguera sufren desde hace muchísimos años la falta de inversiones", va explicar el número 2 de Ciutadans, Francisco Aguilar.

L'acte de presentació també va servir per carregar contra totes les formacions polítiques d'Esparreguera. Per Josep Maria González, Ciutadans representa"la nova política"envers als partits tradicionals, on l'eix esquerra-dreta ja no té validesa. Una regeneració política que es defineix com "el canvi sensat" davant altres partits com la CUP"Tenen un problema d'ubicació temporal, som a Esparreguera al 2015, no a l'abril de 1931", va criticar González de la formació d'esquerra independentista. Per l'alcalde Udina també hi va haver dures acusacions, per actuar com un "delegat de la Generalitat" i assumir les retallades procedents del govern d'Artur Mas.

La prioritat de Ciutadans és la neteja del poble. Un servei que, per Ciutadans, no s'està garantint des del consistori i que "si cal arribar a l'externalització, i posar diners, els posem, però el poble ha d'estar net", va declarar Josep Maria González. Tot i que, l'alcaldable defensa que "per netejar els carrers, primer cal netejar l'Ajuntament".
Comentaris

Mmmm Ooooo Esparreguera
10.

I per reblar el clau, bonificar només es pot en les casuístiques determinades per la Llei d'Hisendes Locals. En casos diferents dels determinats per llei s'hauria de subvencionar el tribut no pas bonificar, que són coses diferents. I quan un tribut es subvenciona vol dir que el contribuent en qüestió no el paga però el paguem la resta, és a dir, entre tots. Per tant, el debat és molt més llarg. Quines empreses se'ls vol subvencionar l'IAE (al marge de què com s'ha apuntat abans només el paguen les que facturen més d'1 milió d'euros anuals. A Esparreguera contades amb els dits de les mans)? Quin benefici reporten al col·lectiu que l'haguem de pagar entre tots?

Potser les graveres en el seu temps facturaven més d'1 milió euros anuals. A les graveres l'Ajuntament li havia de subvencionar l'IAE? És a dir, entre tots havíem de pagar l'IAE a les graveres?

Compte amb les propostes populistes que quan furgues són cartró pedra.

Mmmm Ooooo Esparreguera
9.

Però si no el paga ningú l'IAE??!! L'IAE només el paguen les empreses que facturen més d'1 milió d'euros anuals!! La resta estan exemptes!! A qui volen bonificar?? De veritat!! Si tanta saviesa és la que ens mereixem el poble... Déu ens agafi confessats!!

Redacció
8.

Corregit l'error. La proposta es referia a fer deduccions de l'Impost d'Activitats Econòmiques, no de l'impost de societats.

Mmmm Ooooo Esparreguera
7.

La notícia diu:

En aquest sentit, en matèria econòmica, el partit aboga per crear plans d'ocupació locals i incentivar l'establiment d'empreses i l'emprenedoria amb deduccions de l'impost de societats.

Si no ho porteu al programa ni ho heu dit, demana al 777 que rectifiqui perquè aleshores estan desinformant i no informant.

Josep Maria González Esparreguera
6.

Completament d´acord. Per aixó aquesta proposta no la portem al programa ni tampoc ha sortit de la meva boca. Sí que portem altres bonificacions per fer més fàcil l´emprenedoria, des del nostre humil i poc estudiat punt de vista. Gràcies.

Comenta aquest article