Els antics residents de la Colònia Sedó es retroben per visitar el barri

La Vila

La Colònia Sedó recupera per un dia els seus antics habitants. Aquest dissabte 18 d'abril va tenir lloc a la Colònia Sedó una trobada de veïns que varen viure allà entre els anys 40 i 70. Actualment tots aquests antics residents estan a la diàspora i s’han batejat com els “Can Peles”, ja que aquesta era la manera popular com es denominava la colònia. Després d’una laboriosa feina de recerca i de recopilar contactes es va poder establir relació amb una gran majoria dels darrers habitants de la Colònia, i més de 80 persones van assistir a la trobada on es va recobrar l'esperit de companyonia i camaraderia que es vivia entre els veïns.

L'aplec va consistir en una ruta turística pel Museu i el barri de la Colònia Sedó. La jornada va començar a les 10 del matí amb la visita guiada al museu i veure, molts per primera vegada, la famosa turbina Planes que funcionava amb l'aigua que venia del canal del Cairat i que donava llum a la fàbrica i a tohom que hi vivia. Després, el grup va fer un itinerari pel poble, amb la sorpresa per alguns de no van trobar els pisos que ells havien ocupat, ja que darrerament han estat enderrocats. També van entrar de nou a la la famosa sala polivalent (teatre, sala de festes, de jocs, bar…) que servia per acollir activitats esportives, recreatives i culturals de la Colònia. La trobada va finalitzar amb un dinar a un restaurant d'Esparreguera.

El grup de Can Peles es proposa organitzar una trobada per d'aquí dos anys, tot i que no s'ha concretat si repetiran la visita a la Colònia Sedó. Un barri que des del tancament de la fàbrica l'any 1980 ha patit un deteriorament progressiu, però que encara continua sent per molts d'ells la seva casa d'infantesa.

Comentaris

josep collbato
1.

Un gran dia, una gran trobada, moltes gracies a tothom especialment a aquella gent que vareu venir de mes lluny, i amb moltes ganes de trobarnos ben aviat. Molt possiblement a Banyoles , fins sempre

Comenta aquest article