Plataforma per Catalunya presenta candidatura a Esparreguera

Política

Plataforma per Catalunya es presenta finalment a les eleccions municipals d'Esparreguera. El partit anti-immigració va formalitzar la seva candidatura aquesta setmana. Per tant, la formació política podria tornar a obtenir representació a la vila després que el 2011 aconseguís un regidor amb el 6,92% dels vots.

El candidat a l'alcaldia de PxC és el gelidenc Andreu Céspedes. Un polític que el 2007 ja va ser el cap de llista de Plataforma a Gelida. La resta de la llista està composta per gent procedent d'altres municipis com Sant Boi o Capellades, entre altres.

Les expectatives de la candidatura són baixes després de les múltiples escissions que ha patit el partit en els últims quatre anys. Aquí a Esparreguera, el debilitament del grup local es va evidenciar amb la renúncia de Sergi Hidalgo com a portaveu de PxC al Ple municipal. El debat independentista també va trastocar les bases de Plataforma i va provocar que sorgís una escissió favorable a la independència i anti-immigració de la qual Hidalgo en forma part.

D'altra banda, també hi ha el factor que Esparreguera cada any té menys població immigrant. Actualment, només un 7,65% dels habitants al municipi són estrangers, una xifra molt inferior a la mitjana de la comarca (9,9%) i de Catalunya (14,6%). Tot i que, en les eleccions del 2011, els barris on Plataforma va obtenir majors resultats van ser els barris amb menor presència d'immigrants com Can Comelles i Mas d'en Gall, que tenen només un 4,9% i un 4,5% de població estrangera respectivament.

Així que caldrà esperar els resultats del 24 de maig per veure si PxC continuarà tenint presència a la nostra vila. D'altra banda, amb la candidatura de Plataforma per Catalunya, Esparreguera bat un nou rècord en presentar-se 10 formacions polítiques en aquests comicis

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article