La nova colla dels Diables de Collbató s'estrenen en el seu primer correfoc

Collbató

Agafant de referència als ratpenats i les Coves del Salnitre, els Diables de Collbató s'han batejat com els Salnitrats. Una colla que es va constituir fa pocs mesos i el passat dissabte 9 de maig es van estrenar amb el seu primer correfoc. Una actuació on van participar els 24 diables i 12 membres de la batucada que formen part de l'entitat i que va aplegar a molt de públic tant dins com fora de l'espectacle, sobretot joves i nens.

Aquest primer correfoc va començar a la Plaça de l'Era amb un "mapping" i una explicació de la llegenda dels Salnitrats i del seu patró, en Marmotot. Després es va encendre la pirotècnia i van seguir un recorregut pels carrers de la vila que va finalitzar amb una festa musical sense foc a l'Ermita de la Salut. Tot i la falta d'experiència, l'èxit i la seguretat de l'esdeveniment es va garantir.

Els Salnitrats és una colla nascuda per la pròpia voluntat d'un grup de joves que volia comptar amb el tradicional espectacle pirotècnic per les festes de Collbató. Fins ara, els correfocs els portaven diables contractats d'altres municipis com Olesa, d'on és l'actual cap de colla dels Diables de Collbató, Xavier Latorre. "Un poble com Collbató havia de tenir colla", ens explica el president de l'entitat, Marc Ureña.

La següent actuació dels Salnitrats serà per la Festa Major d'Abrera el 26 de juny i la Festa Major de Collbató el 15 de setembre.  Un grup que espera créixer en membres i en el nombre d'actuacions en els propers mesos. "Ara com ens ha conegut més gent, hi ha més persones que volen entrar", ens comenta Ureña. L'expectativa segons els membres de la colla es poder realitzar més intercanvis amb les poblacions veïnes.

Us deixem amb el vídeo de la presentació de la llegenda dels Diables Salnitrats:

Presentació Colla de Diables Salnitrats de Collbató 9|5|2015 from Diables Salnitrats on Vimeo.Comentaris

Colla de Diables Salnitrats de Collbató Collbató
1.

Moltes gràcies 777 Comunica! Celebrem que vingués molta gent no sols de Collbató sinó del Montserratí i voltants. Esperem comptar amb la vostra col·laboració en altres correfocs i festes que organitzem. Salut i Foc!!

Comenta aquest article