ERC viu un gran ascens però no fa caure el PSC a Collbató

Collbató

Albert Acín, Collbató

Socialistes de Collbató, agrupació encapçalada per l’actual alcaldessa Ana Úbeda, guanya les eleccions a Collbató amb 5 dels 11 regidors del consistori (687 vots, 37%). La llista, amb membres del PSC, ha millorat el resultat dels anteriors comicis amb un regidor més. D’altra banda, ERC, liderada per Miquel Solà, passa d’un als tres regidors (500 vots, 27%). Són els millors resultats dels republicans al municipi. Qui ha patit l’ascens de socialistes i republicans han estat el Grup d’Independents de Collbató (GIC) i CiU. El GIC, coalició d’ICV-EUiA, SI, Procés Constituent i MES i que aquest cop porta a Jordi Serra de cap de llista, pateix una important caiguda i es queda amb dos regidors (277 vots, 14,93%). Sorprèn el resultat també de Maria Teresa Casanovas, que serà l’única representant de CiU a l’Ajuntament de Collbató. Els convergents passen de tercera a quarta força i només obtenen el 10,6% del sufragi (197 vots).

El PP, que havia obtingut representació per primera vegada l’any 2011, perd el seu representant. D’altra banda, la Candidatura Cívica per Collbató, que encapçala Ramon Ferrer ­­­–ex alcalde per CiU– també queda fora del consistori. Aquestes dues formacions han obtingut un 5,1% i 3,6% dels vots respectivament. Quant a la participació, ha estat pràcticament idèntica que les anteriors eleccions (58,99% en aquest 2015 respecte el 58,77% de 2011).

El que es desprèn d’aquests resultats és que, de la mateixa manera que el 2011, cap partit obté la majoria absoluta. És a dir, tots els pactes post-electorals són possibles. De fet, fa quatre anys, el PSC i CiU van optar governar conjuntament i dividir-se l’alcaldia.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article