El Ple aprova declarar Ràdio Esparreguera com a servei essencial

Política

El Ple va aprovar aquest dimecres declarar la comunicació municipal com a servei essencial. Una proposta del govern donada per la urgència de poder cobrir les baixes de personal de Ràdio Esparreguera a causa de jubilacions. La iniciativa va comptar amb els vots a favor de l'executiu més els grups municipals de la CUP, CDC i el PP, mentre que ERC es va abstenir i C's va votar en contra.

Sense la declaració com a servei essencial, el consistori no podria contractar personal ni convocar oposicions per places públiques. Una situació provocada per la Llei de Règim Local aprovada pel govern espanyol que impedeix qualsevol canvi de personal sense aquesta aprovació pel ple municipal.

L'alcalde Eduard Rivas va defensar la mesura per seguir mantenint el funcionament de l'emissora municipal i per poder crear un departament de comunicació inexistent a l'Ajuntament. "Tenim un dèficit per poder generar una comunicació de qualitat" va justificar el batlle. Per altra banda, la CUP va recolzar la proposta al constatar la situació precària en les instal·lacions i en els mitjans tècnics dels treballadors de la ràdio. La regidora Raquel Montoya va exposar que "o es considera avui servei essencial, o es condemna que aquest servei públic mori". En la mateixa línia es va referir el regidor del PP, Carlos García, qui va defensar dotar d'eines a la ràdio per exercir un millor servei. "S'ha de profunditzar per disposar d'uns mitjans de comunicació reals equiparats al segle XXI", va declarar García.

Part de l'oposició va exposar els seus dubtes sobre la declaració com a servei essencial. Convergència va votar a favor, però el seu portaveu, Joan-Paül Udina va manifestar els seus recels a la proposta al considerar que "no ens sembla el millor camí". Mentre que Esquerra es va abstenir i va criticar els dèficits de comunicació de l'Ajuntament. Per aquest motiu, la regidora Montserrat Vilardosa va demanar "un compromís real del govern".

L'únic grup oposat a aquesta declaració va ser Ciutadans. El seu portaveu, Josep Maria González, va criticar que es blindi Ràdio Esparreguera sense primer debatre sobre la seva estructura i el model desitjat per ella. "Per a nosaltres l'emissora no és un servei ni prioritari ni essencial", ha declarat González. A més, l'edil de C's va exposar el cost de 167 mil euros anuals que costa mantenir la ràdio i advoca per replantejar-la.
 


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article