La CUP repassa la geografia de la repressió a Esparreguera

La Vila

Oriol Esteve

En commemoració del 75è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys, el grup municipal de la CUP ha preparat una ruta per la vila per “redescobrir i recordar una de les èpoques més dures que ha viscut el país i per descomptat també la nostra vila” com indiquen els organitzadors.
 
L’itinerari recorre 30 cases del poble on hi van habitar víctimes de la repressió franquista. Per identificar-les, s’ha exposat a les façanes d’aquests habitatges, o tant a prop com s’ha pogut, les fitxes policials en mida DIN A3 dels presoners esparreguerins amb llibertat vigilada durant la Guerra Civil i la dictadura.
 
L’objectiu de la CUP Esparreguera és “resignificar l’espai quotidià i comprendre que la magnitud que assoliren els crims del franquisme és proporcional al silenci i l’oblit forçós que es va imposar”. Un silenci i oblit que opinen que “segueix present en les administracions públiques de l’Estat i en els ens locals”.
 
Els organitzadors volen agrair la col·laboració dels veïns que han cedit les seves façanes per enganxar-hi les fitxes policials i a l’Arxiu Municipal. També han expressat que no pretenen entrar en les històries personals de les víctimes i per això n’han esborrat els cognoms.

Les fitxes del recorregut estaran exposades fins el dijous 22 d'octubre.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article