El Ple reclama a la Generalitat el deute amb l'Ajuntament d'Esparreguera

Política

Per Carlos Ortí

En el ple municipal de l'11 de novembre, la cambra va aprovar una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya el deute acumulat amb l'Ajuntament d'Esparreguera. Un deute ocasionat per l'impagament de les transferències per part del govern català en els últims anys i que, segons càlculs aproximats, es remunten a l'any 2006 i es situaria al voltant de 1,5 milions d'euros. 

La proposta va ser formulada pel grup de Ciutadans, qui va proposar a l'executiu d'Esparreguera que "s'arribin a acords per instar a la Generalitat a fer efectiu el deute d' 1,5 milions, abans que s'acabi el 2015". El portaveu de C's, Josep Maria González, també va instar al consistori a reflectir aquest deute en els pressupostos del proper any perquè en tingui constància la Sindicatura de Comptes i es puguin aconseguir altres mecanismes de finançament.

En el debat de la proposta, ERC va afegir una esmena a la moció per reclamar a l'Estat Espanyol el deute històric amb la Generalitat. Segons el regidor d'Esquerra, Jaume Escudé, tots els municipis de Catalunya tenen el mateix problema, ja que "el deute ve produït, possiblement, per polítiques de la Generalitat, però evidentment, el deutor és l'Estat Espanyol". D'altra banda, des del grup municipal de la CUP es va demanar a Ciutadans que també reivindiquin els deutes del govern espanyol en matèria de transferències.

La moció per reclamar el deute a la Generalitat va comptar amb els vots a favor de tots els grups municipals, a excepció de CDC i el PP. El portaveu de Convergència, Joan-Paül Udina, va criticar la proposta perquè "és una hipocresia demanar que la Generalitat no paga aquests diners, perquè no els té".
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article