La fibra òptica arriba a Esparreguera

La Vila

Per Oriol Esteve

Els esparreguerins podrem gaudir d'internet d'alta velocitat amb l'arribada de la fibra òptica. Com molts veïns han comprovat, Telefonica ja ha començat a desplegar la xarxa per oferir aquest servei a tota la vila, incloent els barris més apartats del centre. Val a dir que l'empresa de telecomunicacions aprofitarà l'actual infraestructura per fer el desplegament i evitar grans reformes.

Encara no hi ha una data prevista per poder gaudir d'internet d'alta velocitat, ja que és una qüestió que dependrà Telefonica. Segons indica el regidor responsable de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, Rogeli de la Curz, "l'empresa té previst acabar les feines per escampar la xarxa en un termini de 3 mesos des de l'inici de les intervencions". 

Val a dir que el cost de la instal·lació de la xarxa de fibra òptica a Esparreguera recau integrament sobre l'empresa promotora. Malgrat que tots els barris són susceptibles de ser receptors del servei, els polígons industrials no s'en podran beneficiar temporalment. "Serà decisió de Telefonica ampliar l'abast de la fibra òptica a aquestes zones, ja que és perfectament factible segons el projecte" explica de la Cruz.

Comentaris

Joan Esparreguera
3.

Això es una vergonya, hi ha fibra a tot el poble i al Castell ens donen pel cul, com sempre. Paguem més per tenir menys. Movistar posa que es l'alcalde que no ha donat el permis encara per fer les obres, i es veritat, les obres van anar pel carrer del poliesportiu i aquí re de re.

Cristian Esparreguera
2.

Hola. Només donarà servei la companya Movistar?

Ivan Collbato
1.

Ara a veure que tardaran a portar la fibra a Collbató perque senyors i senyores no tenim més que 1,5 megas reals

Comenta aquest article