Detectat un abocament d'un líquid contaminant al Torrent Mal

Política

Alguna empresa del polígon nord d'Esparreguera seria la responsable de l'abocament de crom hexavalent, un líquid altament contaminant, a la riera del Torrent Mal. Un delicte ecològic que la CUP va detectar el passat 18 de novembre i que ho va fer públic aquest dimecres al ple municipal.

Una vegada detectat, els membres de la CUP van procedir a comunicar-ho a les autoritats corresponents com són l'Agència Catalana d'Aigua (ACA), la secció de delictes ambientals dels Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals, qui es van coordinar amb l'Ajuntament per prendre mostres del material. El 25 de novembre, l'anàlisi va confirmar que el vessament és crom hexavalent. En dies posteriors, la CUP va visitar repetidament el lloc de l'abocament per veure si s'havia fet alguna actuació per comprovar que el material encara no s'havia retirat en les tres setmanes transcorregudes.

En el ple municipal, la CUP va criticar a l'Ajuntament per la falta de rapidesa en actuar en una qüestió que pot tenir greus problemes per l'entorn natural i la salut dels habitants d'Esparreguera. "Els costos poden esdevenir molt grans si no es dur a terme una acció imminent" va advertir el regidor cupaire, Aleix Escursell, qui va alertar que les conseqüències d'una filtració del vessament podrien provocar la contaminació de l'aqüífer.

La regidoria de Medi Ambient va contestar al grup municipal de la CUP que l'Ajuntament està investigant el causant del delicte ecològic i aquest divendres han començat a retirar les terres contaminades. El regidor Emmanuel Ortí, responsable d'aquest departament, va respondre que el consistori està a la recerca de "quina empresa treballa amb aquest material per intentar descobrir qui contamina i poder començar el procés sancionador corresponent".

Per tranquil·litzar a la població, Ortí ha parlat a Ràdio Esparreguera per indicar que l'aqüífer proper a l'abocament no és d'aigua potable ni s'utilitza pel consum ciutadà ni els horts de la zona. A més, el regidor de Medi Ambient ha justificat la discreció de l'Ajuntament per tal de no posar en preavís als causants del vessament.


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article