Els robatoris amb força augmenten i es redueixen els accidents de trànsit

Seguretat

L'Ajuntament d'Esparreguera ha fet públic l'informe de seguretat on s'exposen totes les actuacions de la policia local durant l'any 2015. En aquest sentit, les dades indiquen com el passat any hi ha hagut una disminució en el nombre d'accidents de trànsit, així com un augment en el nombre de delictes.

 

En l'àrea de mobilitat urbana, la policia local va efectuar l'any 2015 un total de 3991 denúncies de mobilitat. Un 86,5% d'aquesta xifra correspondrien a multes per estacionaments indeguts com en zones de càrrega i descàrrega, guals o a l'illa de vianants. Mentre que la resta d'infraccions es tractarien en un 5% per excés de velocitat i en un 8,5% en denúncies per conduir sota els efectes de l'alcohol, per conducció negligent o per l'ús del telèfon mentre es va al volant. 

 

La dada més positiva és la reducció considerable de la sinistralitat, amb 103 accidents de trànsit que han produït 33 ferits, només un d'ells de gravetat. Per tant, un descens en accidents del 22,5% respecte a l'any 2014, i una reducció d'un 48% en el nombre de víctimes per accident.

 

Pel que fa a l'àrea de seguretat ciutadana, cal destacar un augment dels delictes amb força. En aquest sentit, el 2015 haurien augmentat en un 37% els robatoris amb força a domicilis, en un 36% els robatoris amb força a l'interior de vehicles i en un 40% els robatoris amb violència. Tot i que l'increment més gran s'ha produït en el nombre d'estafes, les quals han pujat en un 86% respecte a l'any anterior.  

 

El repunt dels robatoris ha fet augmentar el nombre de fets penals coneguts en un 8%. Una criminalitat traduïda en la detenció durant l'any 2015 de 84 persones, el 83% de nacionalitat espanyola. Però els fets penals coneguts d'Esparreguera segueixen estant per sota de la mitjana dels produïts en l'àmbit de l'Àrea Metropolitana Sud i de Catalunya amb 45,7 delictes per cada mil habitants. 

 

En l'informe també es desprenen altres dades relacionades amb el funcionament de la mateixa policia local. Així doncs, s'indica com a Esparreguera hi ha per cada mil habitants un 1,48 agents, o com el cos de policia local format per 32 agents representa el 6,3% del pressupost municipal. 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article