Units en el foment de la mobilitat sostenible

La Vila

Per tal de fomentar la mobilitat sostenible Remm Guitart ha cedit per un període de dues setmanes3 vehicles elèctrics Renault de la seva gamma (models ZOE, KANGOO ZE i TWIZY CARGO) a l'Ajuntament d'Esparreguera i així millorar el coneixement de les característiques d'aquests tipus de vehicles. En aquest temps els vehicles estaran a disposició dels diferents departaments de l'Ajuntament per fer-ne ús de forma quotidiana.

 

Darrerament Remm Guitart ha completat la instal·lació de punts de recàrrega ràpida a tots els seus serveis en el territori on té representació de la marca Renault i continuarà la promoció de la mobilitat sostenible i el vehicle elèctric amb la cessió d'aquests models als ajuntaments d'aquestes poblacions.

 

Els cotxes elèctrics tenen grans avantatges i alguns inconvenients també. Des del punt de vista de la sostenibilitat energètica el principal avantatge dels cotxes elèctrics és que no depenen d'una sola font d'energia o combustible. L'electricitat necessària per moure aquests vehicles elèctrics es pot generar de moltes maneres, per exemple usant energia fotovoltaica, eòlica, termosolar, carbó, etc. i per tant el preu de recàrrega dels cotxes elèctrics no està basat en l'escassetat o no d'una sola font energètica com passa amb els preus sempre variables dels combustibles fòssils.Quant als inconvenients, n'hi ha diversos importants, com l'autonomia dels vehicles elèctrics, els punts de recàrrega i el cost dels cotxes. L'autonomia normal d'aquests vehicles és d'uns 150-180 km entre càrrega i recàrrega, aproximadament. El principal repte per popularitzar els cotxes elèctrics és crear una extensa xarxa de recàrrega. El preu dels vehicles elèctrics és encara ara com ara més car que el mateix vehicle amb motor de combustió.D'altra banda els principals avantatges del cotxe elèctric són la menor dependència energètica i l'ajuda en reduir els nivells de contaminació ambiental i acústica. A més, permet recuperar l'energia de les frenades per recarregar les seves pròpies bateries, ajudant a reduir el consum d'energia elèctrica. L'ús de cotxes elèctriques representa un pas endavant cap a una economia sostenible, i Esparreguera es suma a altres ciutats europees amb iniciatives per promocionar aquests vehicles, com s'està duent a terme a París amb el projecte Autolib.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article