L’escola M.D. Muntanya fa una gran valoració de la Setmana Cultural

La Vila

Al llarg de la setmana de Sant Jordi, els alumnes, mestres i famílies de l’escola Mare de Déu de la Muntanya (MDM) han pogut gaudir d’un munt d’activitats emmarcades dins la Setmana Cultural que ha organitzat el centre.

 

La temàtica d’enguany ha girat entorn dels bons hàbits alimentaris i s’han dut a terme activitats com xerrades pedagògiques, tallers, un berenar popular saludable i una gimcana gastronòmica, entre d’altres. A més, els infants també han fet lectures de poesia i tallers amb il·lustradors locals.

 

Aquestes han estat les conclusions que els alumnes han tret de la Setmana Cultural:

- Aquesta setmana cultura ens ha permès aprendre molt sobre l’alimentació saludable.

- Ha estat apassionat conèixer el procés per il·lustrar un llibre.

- Cada any volem que hi hagi una setmana cultural.

- Aprendre a través de jocs i tallers és molt divertit.

- Ens ha agradat poder compartir estones amb companys d’altres classes.

- Fer una setmana cultural ajuda a millora la convivència a l’escola.

 

Des de l’equip directiu del MDM fan una molt bona valoració de l’experiència: “arribar a fer realitat aquesta setmana ens ha costat molt esforç i moltes hores de treball però el resultat ha estat tant satisfactori que ens ha compensat amb escreix”. Des de la direcció del centre afegeixen que “creiem que dur a terme aquesta tipologia d’activitats ajudar a potenciar la convivència al centre”.

 

La cirereta del pastís

Els darrers dies de la Setmana Cultural l’escola MDM també ha estat d’enhorabona perquè han guanyat un premi Baldiri Reixac. El premi el rebran pel treball Els Teatres d’Esparreguera que han realitzat els alumnes de 3r de primària del centre amb la supervisió de les mestres Lurdes Boladeras i Anna Mach.

 

El treball ha consistit en investigar els teatres de la vila, els actuals i els del passat i que els infants poguessin aproximar-se al món teatral que és tant present a Esparreguera. Els objectius que han treballat han estat:

- Fomentar l’ús de la llengua en la preparació i realització d’una obra de teatre , entrevistes , conferències, gravació a l’emissora, etc.

- Integrar a les famílies en el projecte dels seus fills i filles.  Ens ajudaren en el vestuari, escenografia, música i maquillatge.

- Donar a conèixer la cultura popular i la tradició teatral del poble d’Esparreguera.  Descobrírem que aquesta tradició ve de molt antic i que en el nostre poble hi ha moltes persones i famílies que mantenen relació amb el món del teatre.

- Aplicar didàcticament les TIC. Van fer servir diversos recursos tecnològics: enregistrament de vídeos i elaboració d’una presentació per a les conferències.

 

 

Comentaris

Josep Maria Brunet Vila
1.

La meva més sincera enhorabona a tots, ja que dur a terme tot el que comporta una Setmana Cultural no és possible si no hi ha un bon encaix entre pares, mestres, alumnes i col·laboradors.
Em plau també felicitar-vos pel premi Baldiri Reixac aconseguit. I ja en van un munt...!

Comenta aquest article