L'Ajuntament aprova instal·lar dues casetes per a gossos al costat de la Policia Local

La Vila

L'Ajuntament va aprovar en el ple municipal d'aquest dimecres la instal·lació de dues casetes de gossos al costat de la comissaria de Policia Local. Una petita gossera on els vilatans podran portar els cans perduts als agents locals. Els gossos podran estar un màxim de 48 hores en aquestes casetes a l'espera que el seu propietari els vingui a buscar o se'ls emporti la Protectora d'Animals. 

 

L'objectiu d'aquesta mesura és reduir els inconvenients a les persones que es trobin amb un gos extraviat i no hagin de guardar el can a casa seva fins a l'arribada de la protectora d'animals, així com facilitar la recollida per part dels seus amos. Amb aquestes casetes, el govern pretén també estalviar costos respecte el contracte que manté amb l'empresa encarregada de la recollida d'animals perduts que posseeix actualment la Protectora d'Animals de Mataró. 

 

La principal crítica a la instal·lació d'aquestes casetes per gossos és el fet que estigui situat enmig del barri d'El Castell. En el mateix ple municipal, grups de l'oposició com ERC i CiU van alertar del possible soroll que haurien de patir els veïns a causa dels lladrucs dels cans. A més, es va dubtar del degut manteniment d'aquesta petita gossera i del seu correcte funcionament que garanteixi el benestar dels gossos

 

El govern va explicar en el Ple Municipal que les casetes dels gossos estaran fetes de PVC perquè els animals no es facin mal i el soroll dels lladrucs quedi atenuat. Respecte al seu funcionament, la policia serà l'encarregada de gestionar l'entrada i recollida de gossos

 

En la votació per la instal·lació de les casetes dels gossos, PSC, ICV, CUP i C's van votar a favor. Convergència i Esquerra es van abstenir, mentre que el Partit Popular hi va votar en contra. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article