L'INS El Castell rep una pluja de premis pels treballs de recerca

La Vila

El dimarts 21 de juny, la Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar el 13è premi Argó a Treballs de Recerca de Batxillerat i tres dels treballs presentat per l'Institut el Castell van ser premiats. Els treballs premiats són:

- Els anys difícils de la Postguerra: fam i misèria a Olesa de Montserrat del Josep Daura, tutoritzat per la Blanca Mampel, va rebre el 1r Premi a Treballs fets en el marc del programa Argó.
- “Avaluació nutricional de la població d’Esparreguera de la Júlia Luna Minguell i la Jana Queralt Crusat, tutoritzat per la Yolanda Eito. Segon premi en l’àmbit de biociències i ciències de la salut.
- Antibacterians naturals en la conservació d’aliments de la Miriam Bustos Pozo i la Judith Queralt Crusat, tutoritzat per la Yolanda Eito. Segon premi en l’àmbit de Ciències

Cal destacar que el treball "Els anys difícils de la Postguerra: fam i misèria a Olesa de Montserrat" ha rebut diferents reconeixemnts per part del món acadèmic. Aquest treball de recerca, tutoritzat per la professora i cap de departament d’Humanitats de l’institut El Castell, Blanca Mampel ha estat finalista del premi Irla de Recerca d'Història al batxillerat per part de la Fundació Josep Irla.

Així mateix, aquest treball ha rebut un premi Baldiri i Reixac i el premi Francesc Noy d’Humanitats, a més del primer premi Batec Jove, convocat per l’ajuntament d’Olesa de Montserrat. El seu treball, segons el jurat, constitueix una investigació minuciosa i detallada dels efectes que els primers anys de la Postguerra van tenir sobre l’alimentació, la salut i les condicions laborals i socials dels habitants de la població d’Olesa de Montserrat, i il·lustra de manera fonamentada les condicions de vida a la Catalunya rural entre 1939 i 1952”.
 

Comentaris

Joana
2.

Felicitats Josep i Blanca, Iolanda i nenes. Sou unes meravelles!

Mercy Sant feliu de llobregat
1.

Felicitaciones a estos dos alumnos de bachillerato,estos premios es el resultado de su dedicación que le han dado a sus trabajos , Conozco a Jusep y se que se a esforzado mucho en este trabajo,es un ejemplo a seguir para los jóvenes de hoy en día,como también el premio va a sus profesores quienes los guiaban es un equipo así se debería de trabajar en los colegios en equipo !! Muchas felicidades Jusep un abrazote .

Comenta aquest article