Controlada la fuita d'àcid clorhídric del polígon de Can Comelles

La Vila

Els bombers ja han donat per estabilitzada la fuita d'àcid clorhídric que s'ha donat aquesta matinada en una nau de l'empresa Quality Chemicals de la zona industrial de Can Comelles. L'avís de l'escapament l'ha donat un vigilant d'una fàbrica veïna que ha notat coïssor als ulls i a la gola cap a les dues de la matinada. De seguida la policia local ha alertat als Bombers i Protecció Civil ha activat el pla d'emergències exterior del sector químic (Paseqcat).

L'àcid clorhídric evaquat tenia una concentració del 35% i estava emmagatzemat en un dipòsit de 20.000 litres malgrat que en el moment de la fuga només n'hi havia una quarta part. Segons els Bombers, dels aproximadament 5.000 litres de la substància bona part ja s'ha evaporat i la resta està continguda entre dues naus fins que s'acabi de trasvessar a una zona segura.

L'alcalde, Eduard Rivas ha informat de que "la situació ja està controlada i no hi ha cap risc pels veïns i veïnes d'Esparreguera". Malgrat això, Protecció Civil demana que ningú s'acosti a la zona si no és imprescindible i que si algú notés picor als ulls i/o a la gola tanqui portes i finestres i avisi al 112. El vessament no ha afectat ni la riera de Can Dalmases ni el trànsit de l'autovia A2.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article