Esparreguera comptarà amb un nou Bé Cultural d’Interès Nacional

777 Comunica

Segons ha pogut saber el 777, l’edifici de la Casa de la Vila d’Esparreguera serà declarat durant el 2017 pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, Bé Cultural d’Interès Nacional en la modalitat de Monument Arquitectònic. “L’edifici va ser inaugurat per la festa major de 1977 i, des de llavors, ningú se l’ha mirat amb bons ulls, tot i ser una joia”, ens exposa Ricard Rocaforment, arquitecte en cap associat a la Comissió d’Avaluació Arquitectònica de la Generalitat de Catalunya.
 

Des del govern municipal s’ha rebut amb una enorme sorpresa la notícia. “No ens ho esperàvem, tot i que a mi ja em va semblar estrany que durant els darrers mesos hi hagués sempre un o dos urbansketchers dibuixant les punxes de la seva façana”, assegura l’alcalde Eduard Rivas. Per altra banda l’historiador de l’art Miquel de Herranz va detallar en un article al diari Ara el 30 de febrer de 2015 que “l’edifici de l’Ajuntament d’Esparreguera és com la sardana, dels més bells que es fan i es desfan. Em van caure les llàgrimes el primer cop que el vaig veure, per atzar, quan passejava pel poble durant la mitja part del migdia d’una representació de La Passió.”
 

D’aquesta manera la Casa de la Vila s’uneix a la llista d’edificis emblemàtics d’Esparreguera, com l’església i el campanar de Santa Eulàlia, l’Ermita de Santa Maria del Puig, el complex industrial de Can Sedó, el Teatre de La Passió i l’Aeri (monument compartit amb la veïna vila d’Olesa de Montserrat).

Comentaris

Josep Maria Vila
1.

Boníssim...,l'article!!! Jo no sabia que teníem aquest tresor immerescut...

Comenta aquest article