Entren en vigor els pressupostos del 2017

Política

Els pressupostos del 2017 aprovats en el Ple Municipal del passat 21 de desembre ja han entrat en vigor. El govern de PSC i ICV va poder tirar endavant els comptes municipals gràcies a l'acord amb el PDECAT, l'antiga Convergència. Uns pressupostos de 21.962.845 d'euros que es centren en la millora de la neteja viària i en la inversió per adequar equipaments municipals. 


En aquests comptes, el govern ha apostat per l'externalització parcial del servei de neteja i de jardineria amb una partida de 397.000 euros. La concessió d'aquests serveis es complementarien i reforçarien la plantilla actual de treballadors municipals per tal de millorar el manteniment de la via pública i les zones verdes. Una direcció cap a l'externalització que el consistori ja va iniciar en els pressupostos del 2016.


L'altre pilar dels pressupostos és el capítol d'inversions que augmenta en un 33%. En concret, es destinaran 400.000 euros a obres d'adequació d'equipaments municipals com la residència d'avis, la piscina d'estiu, la sala d'exposicions, el Museu de la Terrissa, la reposició de parcs infantils, així com el canvi a l'enllumenat LED. Aquestes inversions es complementen amb les acordades amb el PDECAT com són la remodelació del carrer Ferran Puig i el projecte per construir una sala annexa al Pavelló del Castell. 


En matèria d'ajudes socials, l'equip de govern ha augmentat les partides per les persones dependents i en emergència habitacional. En aquest sentit, es dediquen fins a 70.010 euros al servei d'atenció domiciliària a la dependència i es dota la regidoria de serveis socials amb una partida de 14.400 euros pel lloguer d'habitatges municipals per l'acolliment d'urgència de famílies.


Pel que fa la càrrega financera de l'Ajuntament, es preveu que aquest 2017 el deute passi dels 4,5 milions d'euros actuals fins als 3,6 milions a finals d'any. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article