Esparreguera serà l’escenari del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques sots-19 de Futbol Sala

Esports

Per Albert Pedrol

Cap de setmana d’espectacle esportiu. Esparreguera acollirà la fase final del Campionat d’Espanya de Futbol Sala de Seleccions Autonòmiques masculines sots-19 aquest cap de setmana, dissabte 1 i diumenge 2 d’abril, al Pavelló Municipal El Castell. Les seleccions de les Comunitats Autònomes de Catalunya, Madrid, Múrcia i Navarra es disputaran el títol estatal després d’haver-se proclamat guanyadores a les seves respectives fases prèvies, unes fases classificatòries disputades a Ceuta, Extremadura, País Basc i Catalunya durant el passat mes de gener. Amb la celebració d’aquest esdeveniment, la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) i la Lliga Catalana de Futbol Sala (de la Federació Catalana de Futbol), tornen a confiar en Esparreguera com a seu d’un torneig nacional, després que ja es disputés fa quatre anys una fase prèvia del Campionat de Seleccions Autonòmiques juvenils al mateix Municipal El Castell.
 
La RFEF ha dissenyat aquesta fase final sots-19 de forma que es podrà veure futbol sala d’alt nivell durant tot el cap de setmana. El dissabte dia 1 d’abril es jugaran les dues semifinals, que enfrontaran les seleccions de la Regió de Múrcia i Navarra a les 11.00h, i les seleccions de Catalunya i Madrid a les 13.00h. Per la seva banda, la final, que sortirà dels vencedors de les dues semifinals anteriors, es disputarà el diumenge dia 2 a les 12h del migdia al mateix parquet del pavelló esparreguerí.
 
Segons el Responsable de les Seleccions Catalanes de la FCF, Ramon Marcial, s’ha de valorar molt positivament la celebració d’aquest torneig a la vila d’Esparreguera: “El Campionat de Seleccions sots-19 és el torneig estrella de la RFEF, i que tingui lloc aquí al poble significa col·locar el nom d’Esparreguera al panorama del futbol sala en l’àmbit nacional”. A més, segons el mateix Marcial, un dels màxims responsables que el poble hagi aconseguit acollir un campionat d’aquestes característiques, s’ha hagut de treballar molt i invertir molt esforç per a poder portar aquesta fase final al Castell: “Hem hagut de picar molta pedra i hem hagut de demostrar que tenim capacitat i potencial per a poder fer coses grans”.
 
Una altra de les raons per les quals s’ha pogut portar aquest excepcional campionat (incorpora jugadors ja professionals amb els seus equips) al poble, és la bona feina feta i les experiències en comú dels darrers anys entre el futbol sala de la vila i la FCF. La cooperació entre ambdós actors ja ve de lluny. A part d’allotjar una fase prèvia del Campionat masculí de futbol sala sots-19, Esparreguera i el Municipal El Castell han estat des de fa més de cinc anys seu d’alguns dels entrenaments de les seleccions catalanes (tant de les de futbol sala base com de l’absoluta) de la FCF, a més de ser l’escenari d’un matx (organitzat per la mateixa FCF) entre les seleccions absolutes de Catalunya i Ucraïna de futbol sala.
 
Arran de les expectatives d’omplir el Municipal tant dissabte com diumenge, des de l’organització s’ha optat per a limitar l’accés dels espectadors que vulguin presenciar el Campionat una vegada l’aforament estigui complet. Així doncs, durant aquest primer cap de setmana d’abril, les seleccions autonòmiques sots-19 més potents de tot l’Estat espanyol disputaran al Municipal de la vila el torneig per excel·lència del futbol sala nacional, un esdeveniment mai viscut a la història d’Esparreguera i que arriba en un moment força dolç pel futbol sala esparreguerí.       
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article