Esparreguera acull el primer partit oficial de rugbi de la seva història

Esports

Per Albert Pedrol

Primer partit oficial i victòria de categoria. Esparreguera ha acollit aquest cap de setmana el primer partit oficial de rugbi de la seva història, amb un matx que va enfrontar el combinat Sub-14 format per la fusió entre l’Esparreguera Rugby Club (ERC), el Martorell i el Castellar del Vallès, contra el Rugby Club Senglars de Torroella, segon classificat del grup B de la lliga S-14. Els “víkings”, sobrenom amb què es coneix als esparreguerins, van guanyar per un ajustat 35 a 30 un matx que els apropa molt al Playoff pel títol, quan només manquen dues jornades per acabar la temporada regular. Amb aquest duel de la part alta de la classificació, l’ERC aconsegueix portar el primer partit oficial de rugbi al Municipal de la Vila, una fita històrica que s’aconsegueix tot just en el primer any dels esparreguerins en competició.
 
Tot i no disposar d’un terreny de joc homologat per a la pràctica d’aquest esport, la Federació Catalan de Rugbi (FCR) va permetre al Sub-14 de l’ERC disputar un matx oficial de lliga al Municipal, un partit que es va jugar sense els pals reglamentaris i amb una adequació aproximada de les línies del camp. Durant la resta del curs, el combinat Sub-14, amb una majoritària presència d’esparreguerins, juga els seus enfrontaments a la localitat de Castellar del Vallès, un dels clubs que formen part de la fusió que permet competir de manera oficial als joves jugadors de l’ERC.
 
Segons el president de l’Esparreguera Rugby Club,Marc Amat, la jornada va ser molt positiva, i la gran afluència de públic va ser una circumstància tan agradable com també inesperada: “Per la nostra sorpresa va haver-hi molta assistència de gent, pràcticament tota la graderia de tribuna es va omplir, i això és una cosa que no ens esperàvem”. A més, Amat també va destacar que intentaran organitzar més partits oficials al Municipal de la Vila, però que perquè això sigui una realitat, es continua necessitant l’autorització de la FCR mentre no es pugui disposar d’un camp homologat i amb els requisits adequats per a la pràctica del rugbi.
 
El futur del club esparreguerí sembla prometedor, i no només pel que fa a les aspiracions del seu combinat Sub-14 per entrar a Playoffs. Segons el mateix Marc Amat, des de l’entitat s’està intentant posar les bases per a poder disposar durant la temporada que ve d’un Sènior masculí que formaria part íntegrament de l’ERC, una fita històrica que el club ja porta perseguint des del curs passat. El començament d’aquest nou projecte tindrà lloc aquest mateix mes d’abril, quan els esparreguerins encetaran el període de captació de jugadors amb l’objectiu de poder formar un primer equip amb capacitat competitiva pel pròxim curs 2017-2018. No obstant això, si el Municipal segueix sense reunir les condicions per a ser reglamentari durant aquesta nova temporada, el nou Sènior de l’Esparreguera hauria de jugar tots els partits com a visitant.                 
 

Comentaris

Marc esparreguera
2.

Gràcies per publicar noticies sobre el nostre desconegut esport i fer-ne difusió.

Xavi Esparreguera
1.

Gran diumenge de rugby, un esport de valors i inclusiu que cada cop suma més joves de la nostra vila. Per poc que rebi el suport municipal i s'adapti el camp d'esports, durannt els propers anys en sentirem parlar, i molt dels nostres vikings.

Gràcies per la bona tasca que està fent la gent del club i pel suport de les famílies que fan que aquesta bonica història sigui una realitat.

Endavant Vikings!

Comenta aquest article