Neix l'Sparagaria Orquestra com a renovació de la JOCPE

Cultura

L'orquestra JOCPE d'Esparreguera va fer el seu concert "Canvi de bobina" el passat diumenge 15 d'octubre al Patronat Parroquial i dins del Festival LOLA, amb un repertori de música de cinema ben variat. Amb el bis, que va ser, com és habitual en aquesta orquestra, la Suite núm. 1 sobre temes de La Passió d'Esparreguera de Josep Borràs i Farrés, es va projectar el logotip i el nom que portarà a partir d'ara el projecte: Sparagaria Orquestra.
"La JOCPE ha fet un canvi de rumb artístic i això implica també fer un canvi de nom i d'imatge", asseguren des de l'Associació que gestiona el projecte. La JOCPE deixa de ser una orquestra de cambra i esdevé, amb la nova imatge, una simfonieta. El director musical de l'Sparagaria Orquestra, Juan Jurado, va exposar durant el transcurs del concert que "una simfonieta -formació poc freqüent al nostre país- es caracteritza per tenir un sol instrument per a cada veu, de manera que amb prop de catorze músics ens podem acostar a la sonoritat d'una formació amb més integrants".
L'Sparagaria Orquestra, que adopta el nom en llatí de la vila, inicia una "nova i il·lusionant etapa", amb la voluntat de portar, també fora d'Esparreguera, els seus concerts. "Volem que, actuem on actuem, el nom del nostre poble i la música de la nostra Passió hi siguin ben presents", apunta Gerard Bidegain, president de l'Associació JOCPE.
La campanya d'abonaments per a la temporada de concerts a Esparreguera es va iniciar el mateix diumenge al concert "Canvi de bobina", amb molt bona acollida per part del públic assistent; l'Associació no tancarà les llistes d'abonats fins a mitjan desembre per tal de donar l'oportunitat a més gent d'inscriure-s'hi.
Podrem escoltar l'Sparagaria Orquestra el proper 6 de gener al mateix Patronat Parroquial amb el "Concert d'Any Nou (el fem per Reis)", el primer a la vila amb el nou nom i que iniciarà la temporada de concerts 2018 al poble.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article