El Festival LOLA estrena "L'afinador", una comèdia musical de la companyia LoPerebufa

Cultura

Aquest diumenge 19 de novembre a les 19h la companyia LoPerebufa estrenarà el seu espectacle "L’Afinador" a la sala de Can Pasqual (c/ Cavallers, 26. Esparreguera), dins de la programació del Festival LOLA de teatre. "L'Afinador" és, segons el defineixen els propis components de la companyia, un espectacle de teatre operístic de petit format. "És un gènere que ens acabem d'inventar... creiem que és el que millor defineix el nostre espectacle. Es tracta d'una proposta plena de música i de comèdia, que recomanem a tot tipus de públic", ens diuen. L'argument d'aquesta singular obra de teatre/ concert es basa en la visita de la jove pianista russa Olga Daufinieva (Alícia Daufí, pianista) a un dels millors auditoris del país. Falten poques hores per començar el concert, però el piano no està afinat. Pere Tecla (Jordi Clos, baríton), cap de manteniment del local, intentarà ajudar-la a contactar amb l’afinador... Però Cecília Clavé (Laia Vidal, soprano), directora del centre, hi tindrà molt a dir...
"Els personatges són arquetípics, sàtires de rols que podem trobar a la nostra societat. Entenem que, des del gènere operístic, nosaltres podem oferir la nostra visió crítica sobre la realitat i l'actualitat. I, de passada, servim al públic unes delicioses àries i peces musicals de les millors òperes i sarsueles de la història", ens explica el seu dramaturg i director, l'esparreguerí Gerard Bidegain. LoPerebufa és una companyia nascuda precisament arrel d'aquest espectacle, els membres de la qual provenen de diferents disciplines artístiques; tots, però, tenen la voluntat d'oferir al públic un espectacle ben divertit que, alhora, aporti a l'espectador una reflexió sobre el moment actual, i que generi preguntes. "L'espectacle el protagonitzen tres músics professionals excepcionals, que han fet un enorme treball teatral. Sovint es diu que als músics costa moure'ls a escena; doncs aquí en veureu un exemple del contrari. Es mouen, i molt! I ens oferiran uns personatges ben divertits, amb situacions dramàtiques esbojarrades.", ens assegura Bidegain. Jordi Clos, una de les ànimes del projecte, ens explica que "l'idea de fer un espectacle d'òpera de petit format feia temps que ens ballava pel cap. Voliem dotar de teatralitat el nostre impuls escènic. Quan vam contactar amb en Gerard les idees van anar agafant cohesió i sentit dramatúrgic." 
"L'Afinador" es basa en una trama senzilla i que propicia moments divertits, i és el punt de sortida per a un espectacle amb una soterrada crítica social. A través de l’humor i de la música i servint-se de l’òpera i de la comèdia, aquesta nova companyia posarà en escena la seva particular visió de la societat. Per LoPerebufa aquest espectacle és una bona manera d'apropar l’òpera a tothom. Els podrem veure en una funció única a Can Pasqual el proper diumenge. Els organitzadors del LOLA recomanen reservar-ne les localitats (a 10€ l'entrada general i a 5€ els menors de 16 anys) a tramateatre@gmail.com o bé per whatsapp al 618313899.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article