Enric Casasses i Josep Pedrals clouran el Festival LOLA 2017 homenatjant Ramon Llull

Cultura

El Festival LOLA de Teatre d'Esparreguera clou la seva quinzena edició amb La cirera i la garrofa, un espectacle basat en textos de qui, segons els intèrprets, és l'escriptor més gran que han tingut les lletres catalanes: Ramon Llull (1232-1315/1316). El muntatge el protagonitzen ni més ni menys que dos grans poetes i rapsodes del nostre país, Enric Casasses (1951) i Josep Pedrals (1979). A l'espectacle també hi participa Jordi Oriol, dramaturg, actor i director d'escena.
El Festival LOLA posa així final a la seva edició 2017, reivindicant-se com una plataforma cultural de la vila i una programació estable de teatre professional a la vila d'Esparreguera, tal com anunciaven el 4 d'agost a l'espectacle inaugural El comte Arnau, amb Lluís Soler, al Teatret. En aquell moment la direcció artística del LOLA, a les mans de Gerard Bidegain i Carme Paltor, va exposar públicament la programació d'enguany: l'objectiu del LOLA és portar a la comarca teatre, música, dansa i arts visuals del panorama contemporani català; fomentant així la formació d'artistes locals i obrint un espai de creació i d'exhibició per a joves creadors professionals. Sentim que és vital donar-los feina i confiar en la seva professionalitat.
El LOLA, com la majoria de teatres, festivals i mostres de teatre, està patint l'embat de la crisi al sector cultural. La programació s'ha vist alterada en alguna ocasió donades les circumstàncies polítiques i socials del moment, alhora que la situació econòmica els ha empès a refermar el seu compromís amb els artistes d'enguany: hem ajustat la programació tot el possible perquè volem seguir apostant pel que creiem que és just, modificant els paràmetres del festival assegurem el compromís amb els artistes, sense rebaixar la qualitat de la programació, ens explica Gerard Bidegain. En aquest sentit Carme Paltor considera que ha estat una molt bona mostra de teatre, poesia, música i dansa amb autèntiques perles que han sorprès i entusiasmat al públic com "A mi no me escribió Tennessee Williams (porqué no me conoció)", "¿Qué fue de Andrés Villarrosa?", "L'afinador" o "Judes traït"; totes elles una mostra excel·lent de treballs de creació i, en el cas de les dues darreres, també de producció del Festival.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article