El Ple d’Esparreguera aprova instar a la Generalitat al cofinançament de les Escoles Bressols

Política

L'Ajuntament d'Esparreguera ha aprobat aquesta tarda al Ple Municipal instar a la Generalitat al recuperament de les subvencions per les Escoles Bressols i demanar el deute corresponent a cursos anteriors.

La moció, presentada per PSC, ICV, el PP i Ciutadans, demana al Govern de la Generalitat –quan es restitueixi- recuperar els compromisos del finançament de les Escoles Bressols, reclama el deute pendent de cursos anteriors i pretén arribar a un acord per a poder millorar el finançament de cursos posteriors. Als quatre grups municipals que han signat la menció s’hi ha sumat el vot favorable de la CUP.

La demanda neix arrel de les sentencies judicials contra la Generalitat per la retirada de les subvencions a les Escoles Bressols. El Regidor d’Educació, Antonio Maria Ferre (ICV), no ha descartat la via judicial.

ERC i el PdeCat han criticat la moció pel “llenguatge utilitzat” i per la “hipocresia utilitzada”. Tot i això no han votat en contra, ja que han afirmat estar d’acord en el fons de la proposta. Ambdós grups municipals s’han abstingut en la votació.

El PP i Ciutadans han votat a favor i han instat al equip de govern a “anar més lluny”, i arribar als tribunals per a reclamar la deute de la Generalitat amb l’Ajuntament.

El Ple Municipal també ha aprovat l’inici dels tràmits per l’expropiació d’unes terres que permetran l’inici de les obres per als nous col·lectors de Mas d’en Gall i Can Rial, millorant les infraestructures d’uns barris amb mancances estructurals. La CUP ha demanat que aquestes expropiacions, tot i ser força petites, es facin amb “sensibilitat” i no s’anunciïn mitjançant correspondència.

En el primer ple de l’any, també s’ha aprovat el conveni ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, que pretén agrupar les poblacions del Baix Llobregat Nord per fomentar el sector empresarial de la zona, i l’elaboració del Pla Local de Seguretat Ciutadana, moció presentada per Ciutadans.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article