Presentat a Can Pasqual el procés dels pressupostos participatius de 2018

Política

Aquest matí s’ha presentat a Can Pasqual el procés de participació pels pressupostos de 2018. En l’acte, l’alcalde Eduard Rivas i la regidora Maria Mas han donat tots els detalls sobre com funcionarà aquest innovador procediment.
 
Els ciutadans d’Esparreguera podran decidir on i com destinar fins a 200.000 euros del capítol d’inversions (un 50% del total). Eduard Rivas ha explicat que “participació ciutadana és un dels pilars del nostre equip de govern, els pressupostos participatius són una altra de les nostres accions en aquest sentit, després del Pla d’Actuació Municpial, el Projecte Educatiu de Ciutat i l’Alcaldia mòbil”.
 
Maria Mas ha afegit que “és una molt bona manera d’obrir les portes de l’Ajuntament d’Esparreguera a la Ciutadania”.  A més a més, la regidora d’Igualtat ha avançat que espera que aquest projecte tingui continuïtat i es pugui desenvolupar també l’any vinent.
 
Per a poder participar en aquest procés el primer pas que els ciutadans d’Esparreguera hauran de realitzar és registrar-te a aquesta plataforma web. Un cop fet el registre, els ciutadans podran proposar les seves accions, sempre tenint en compte un seguit de criteris i amb la condició que cap proposta no superi els 40.000 euros. El dia límit per a realitzar una proposta és el dilluns 5 de març.
 
Un cop realitzades totes les propostes, la comissió tècnica –composta únicament per personal tècnic de l’Ajuntament- valorarà les candidatures i eliminarà aquelles que no s’ajustin als criteris previs, en funció del cost, valorant si l'Ajuntament té les competències necessàries per actuar o el fet que l’acció beneficiï a tot el poble, i no només a una persona o entitat.
 
Totes les propostes validades passaran doncs a un procés de votació, on seran, ara sí, els ciutadans d’Esparreguera els qui prendran la decisió final sobre com destinar aquests 200.000 euros.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article