Martí Sucarrats: "L'agricultura és el pilar de la gastronomia i el turisme a Montserrat"

777 Comunica

Carme Paltort

La setmana passada 17 municipis de l’entorn de Montserrat van signar el conveni del Parc Rural de Montserrat, una iniciativa que pretén fomentar l’agricultura i la ramaderia per ordenar el territori. El ‘777’ ha entrevistat a Martí Sucarrats, coordinador del Baix Llobregat de la Unió de Pagesos, el principal sindicat.

Com valores la signatura del conveni?

És molt positiu. Està molt bé que sorgeixin iniciatives per fomentar l’agricultura. És molt positiu que la idea surti dels municipis i que després la diputació hagi fet la feina de coordinar-ho i donar-hi força. Anem per bon camí.

Com pot millorar el territori?

El primer que hem de tenir clar és que no es exclusivament un parc agrari, com podria ser el del Delta. És un parc rural així que té més implicacions, afecta la restauració, el turisme... però crec que l’agricultura és un pilar fonamental. Perquè hi hagi una bona gastronomia hi ha d’haver bons productes. Si es té l’espai agrari arreglat és més atractiu pel turisme.

Què passarà ara?

Hem de tenir clar que això només és el començament, només la lletra A d’un abecedari molt llarg. Esperem que no hi hagi sorpreses. Però pot ajudar molt en el manteniment de camins agrícoles, a controlar l’accés de fauna salvatge, a realitzar tasques de gestió comarcal.. tot serà més fàcil perquè tots els municipis aniran a una.

Què necessita el sector específicament a Montserrat?

El sector agrícola necessita més ajudes. Catalunya és un dels territoris menys ajudats de la Unió Europea, tot i la política agrària comuna. A Montserrat ho tenim especialment difícil ja que és una agricultura mediterrània de secà. Les collites poden variar però les ajudes sempre són 0. D’aquí la importància d’iniciatives com aquestes.
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article