Més de 2,72 milions de persones van visitar Montserrat l’any 2017, un 8,8% més

Montserrat

L’Observatori del Turisme de Barcelona ha fet públiques les dades de visitants de Barclenoa i de les comarques de la província, en un acte al centre d’interpretació del cava de Sant Sadurní d’Anoia. Destaca el fort augment de turistes que ha patit el Monestir de Montserrat, un 8,8% més fins a arribar a 2,72 milions de persones, més que altres punts emblemàtics de la capital catalana com el Museu del FC Barcelona o l’Aquarium.

Pel que fa a les dades globals, les comarques barcelonines han presentat un registre rècord de visitants: més de 12 milions de visitants van allotjar-se a establiments hotelers, el que suposa un augment del 3% respecte a l’any anterior.
Una altra dada que crida l’atenció és el fort increment de visitants internacionals, que han crescut un 10,2%. Aquest augment ha pogut minvar rellevància al descens del turisme espanyol i europeu.

El vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha reconegut l’impacte de la situació política catalana, sobretot durant els mesos d’octubre i novembre: “Els fets de l’1 d’octubrevan tenir un efecte negatiu, però tot i això les dades que presentem són de rècord’.

Agustí Colom, regidor de Turisme de Barcelona ha explicat que per la ciutat és molt important que el turisme també creixi al territori: ‘Tenim un índex de repetició molt alt, els turistes tornen. És per això que hem d’oferir propostes noves i alternatives, a més indrets que Barcelona perquè puguin gaudir d’una segona o tercera visita”.

La Diputació de Barcelona, Barcelona Turisme i l’Ajuntament de Barcelona, les institucions que impulsen l’Observatori del Turisme a Barcelona, han realitzat la presentació de l’informe de totes les dades turístiques a Sant Sadurní d’Anoia, al Centre d'Interpretació del Cava.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article