La fossa de Can Massana, protagonista de les III Jornades de Memòria Històrica del Bruc

El Bruc

Aquest diumenge 18 de març a les 6 de la tarda tindrà lloc a Can Casas, al Bruc, una nova edició de les Jornades de Memòria Històrica. En aquesta ocasió el protagonisme el tindrà la fossa de Can Massana, on tots els documents fan indicar que estarien enterrats 8 republicans de Súria, al Bages.

Albert Fàbrega, nét d'una de les persones desaparegudes, explicarà als assistents quins han estat els últims progressos de la investigació i en quin punt ens trobem. Posteriorment es representarà l'obra de teatre 'Mort a les Cunetes', que recrea la història a partir del llibre del mateix títol, escrit també per Fàbrega.

Per acabar s'estrenarà el documental 'Els 8 de Can Massana', de l'esparraguerí Àlex Casanovas, que ha cobert el procés d'investigació de la localització de la fossa. La projecció audiovisual revisa quina és la força d'acció per la generació dels nets busca ara els seus familiars i parla amb experts, Paul Preston entre ells, sobre l'ombra del Franquisme en els nostres dies i la memòria.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article