El Teatret programa tres noves funcions de "Caín"

Cultura

Després de les funcions del passat mes de març i de la gran afluència i bona crítica dels espectadors, la companyia esparreguerina Tramateatre ha decidit reprogramar al Teatret d'Esparreguera la lectura dramatitzada de "Caín", un espectacle basat en textos de la novel·la «Caín» (2009), de José Saramago, amb selecció i direcció de Carles Reynés. Les tres darreres representacions es faran els dies 6, 7 i 8 d'abril (divendres i dissabte a les 9 del vespre i el diumenge a les 8 de la tarda.)
 

Un espectacle ideal per aquesta època de l'any

El text seleccionat explora de manera crítica i irònica els passatges més coneguts de l’Antic Testament, amb la mirada inquieta i protestatària del premi novel de literatura portuguès José Saramago (1922-2010).

Cap al final de la seva vida, Saramago va decidir fer una lectura de la Bíblia sense els tradicionals impediments per part dels poders religiosos i polítics. Caín, assassí del seu germà Abel, és el protagonista de la novel·la en la qual el personatge esdevé testimoni de la relació de molts mites bíblics –Abraham, Noè, Moisès…– amb Déu. Saramago, tot i reconèixer-se imbuït dels valors cristians de la Bíblia i del seu Déu, l’interroga a partir d’una lectura lliure i sense prejudicis.

Aquesta posada en escena en format lectura dramatitzada és una producció de Tramateatre interpretada per vuit veus del panorama teatral esparreguerí: Sergi Aleu, Jordi Aurin, Gerard Bidegain, Mar Giménez, Maria Gonzàlez, Jordi Munné, Núria Sáez i Francesc Xavier Sánchez.

Degut a l’aforament reduït de la sala i el fet que només se n’han reprogramat tres úniques funcions, els organitzadors recomanen als espectadors que reservin les seves localitats enviant un correu a tramateatre@gmail.com o bé un whatsapp al 618.313.899.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article