Parlem amb Berta Piqué, que presenta la seva primera exposició artística a Collbató

Collbató

Aquesta setmana i fins dilluns vinent, l'artista de Collbató, Berta Piqué, presenta la seva primera exposició artística, al Casal de Cultura de la localitat. Des del '777 comunica' hem parlat amb ella perquè ens faci cinc cèntims sobre la seva pintura.

"Per mi l'art sempre ha estat un espai on poder desconnectar i escapar del món" explica Berta Piqué, la jove artista de 24 anys. "Utilitzo l'art abstracte perquè és un llenguatge obert a tothom, sense prejudicis i amb un ampli ventall d'interpretacions".

Quines són les teves principals inspiracions?

Aquestes són inconscients, sense adonar-te'n et trobes amb un full en blanc que has d'omplir d'alguna manera i una vegada has marcat el punt de partida, tot comença a anar rodat. És evident que la inspiració també ve donada, encara que sigui inconscientment, de tot allò que un veu i viu dia a dia.

Quina és la temàtica de les teves obres? 

L’imaginari pot tenir tantes representacions cartogràfiques com persones hi ha en el món,mentre que en la cartografia tradicional, tot i poder tenir-ne també moltes, sempre parteixen d’una mateixa realitat. L’exploració, però, d’aquest imaginari és tan complexa que tendim a obviar la seva funció com a element actiu en el nostre pensament. Amb certes dites populars que ens han anat passant de generació a generació, com ara aquella tan coneguda “s’ha de tocar de peus a terra!”, han aconseguit privar la immersió d’aquesta dimensió imaginativa que tenim cadascun de nosaltres, prioritzant l’ara i aquí i fent difícil la possible plasmació d’aquest imaginari en una realitat més pròxima.

Hi ha similituds doncs amb la cartografia tradicional?

Les cartografies, tot i tenir una base científica, no deixen de ser també una representació de la realitat. Dic també perquè és cert que l’imaginari no és una cosa que puguem tocar i veure, però el podem materialitzar, posant-lo de manifest en un suport gràfic com fem amb els mapes. Ambdues coses són una representació d’una realitat més o menys complexa, encara que no siguin tangibles, que adaptem a un suport per tal d’assegurar-nos la seva transcendència.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article