Nou dispositiu rural dels Mossos d'Esquadra al Baix Llobregat Nord

Seguretat

Els Mossos d’Esquadra  amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, del cos d’Agents Rurals, Policies Locals i Vigilants Locals del Baix Llobregat Nord han iniciat per quart any consecutiu un dispositiu especial en l’àmbit rural.
 
Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Operatiu Específic del Món Rural que el cos de Mossos d’Esquadra realitza a nivell de tot Catalunya. El disseny del servei s’obté gràcies a la informació proporcionada pels diferents col·lectius de pagesos i la resta de teixit agrícola en l’àmbit rural.
 
Des del divendres 18 de maig i fins al 31 d’agost s’intensificarà la vigilància en l’àmbit rural en aquest sector de la comarca. Aquest dispositiu complementa el treball preventiu que ja es ve efectuant tot l’any, coincidint amb la temporada de recollida de fruita dolça. Els objectius són la prevenció de furts i robatoris, l’increment de les relacions amb les persones que intervenen en l’àmbit rural i millorar la percepció de seguretat dels pagesos del territori.
 
Els agents que hi participen aprofiten el patrullatge i els contactes amb aquest col·lectiu per a establir lligams, amb la finalitat de transmetre sensació de seguretat, donar consells de seguretat bàsics, resoldre dubtes, inquietuds i recollir informació de qualitat per a prevenir i resoldre delictes en l’àmbit rural. Les complicitats i la participació ciutadana en la implementació d’aquest tipus de dispositius aporten un valor afegit que milloren el servei a la ciutadania.
 
Les masies i les cases aïllades dels nuclis urbans també són un dels objectius d’aquest dispositiu. En molts casos els habitants d’aquestes zones solen tenir una edat avançada, amb unes necessitats de seguretat i assistencials concretes.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article