"L’alegria que passa" estrena al Teatret de la mà de Tramateatre

Cultura

El proper cap de setmana Tramateatre estrena a Teatret L’alegria que passa, obra de Santiago Rusiñol. La podrem veure en tres funcions, els dies 15, 16 i 17 de juny, divendres i dissabte a les 21h i diumenge a les 19h.

L’alegria que passa, una de les obres més conegudes del polifacètic Rusiñol,simbolitza la marginació de l’artista enfrontat a una societat: materialista, prosaica i grisa. L’autor identifica l’artista amb la individualitat, la poesia, la llibertat, la creació, el canvi, l’alegria, la joventut…; mentre que el poble i la societat l’associa amb el matrimoni, els diners, el treball, la religió, l’esclavatge, la prosa, el sedentarisme, la rutina… El dramaturg reclama el reconeixement de l’art tot atacant la burgesia, perquè no és capaç de donar, ni a l’art ni a l’artista, el tracte que mereixen.

«Es tracta d’un espectacle ple de contrastos, refrescant i música en directe.», ens diu el seu director Carles Reynés. Aquest espectacle amb música en directe, serà interpretat per Sergi Aleu, Jordi Monné, Aina Pérez, David Oriol Rebollo, Edmon Reynés, Núria Sàez, Xavi Sánchez i Roger Vilà, amb espai escènic de Rafa Haro, il·luminació de Jordi Albert, vestuari de Carme Paltor, regidoria i producció de Carme Sánche i l’adaptació textual de Gerard Bidegain. La companyia Tramateatre recomana reservar les localitats al 618 313 899 o bé per correu electrònic a tramateatre@gmail.com.

L’alegria que passa”, que el propi autor definia com un quadre líric en un acte, es va publicar el 1898 i va ser estrenada de forma comercial el 8 de gener de 1901 al Teatre Tívoli de Barcelona, amb música original del mestre Enric Morera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article