Abrera prepara l'edició 2018 del "Setembre musical"

La programació consta de tres concerts amb molt de caràcter

Cultura

Cartell del cicle "Setembre musical" 2018
Cartell del cicle "Setembre musical" 2018 | Ajuntament d'Abrera

La Regidoria d’Acció Cultural i Patrimoni de l’Ajuntament d’Abrera ens proposa pel proper mes una nova edició del cicle de concerts del “Setembre musical” a Abrera. Fem un avançament de la programació d’aquests concerts, que es faran a la Casa de Cultura durant tres dissabtes a les 22h.

La primera cita musical la tindrem el 15 de setembre, amb la inauguració del cicle a càrrec del conjunt Hirundo Maris, que ens oferiran el concert “Bella Terra, Cants del Sud i del Nord”. El grup, format per Arianna Savall –filla del cèlebre músic Jordi Savall-, Petter Udland Johansen i Miquel Angel Cordero, ens proposarà un viatge musical a través de la geografia i del temps. El concert alternarà pàgines de la música tradicional (melodies sefardites, catalanes, espanyoles, cèltiques i noruegues) amb composicions pròpies, creant un univers sonor i poètic eminentment personal, barrejant amb una sorprenent naturalitat les pràctiques musicals adquirides al llarg de la seva carrera amb una diversitat excepcional que abraça totes les músiques.

La programació seguirà amb el concert de Reina Roja el dissabte 22 de setembre i el seu programa Sankara. Reina Roja és una banda originària de València, autogestionada i independent de flamenc-pop contemporani. Les seves cançons no es lliguen a un estil concret, però si a un missatge humanista que ells mateixos defineixen com a “imprescindible”. La banda està liderada per María Briones a la veu i el productor i percussionista Rafa Villalba. Els acompanya, a la guitarra flamenca, Manuel Reyes. S’ha dit d’ells que són “una revolució sonora que barreja ritmes que vénen de tot arreu, transgredint fronteres i etiquetes, tallant els caps que no entenen que la passió i la creació són les úniques melodies que posen rumb directe a les emocions més pures”. Reina Roja combina el flamenc, la cobla i qualsevol música del món que els captivi sense oblidar les seves arrels mediterrànies. La seva proposta és personal, elegant i explosiva.

La clausura del cicle anirà a càrrec d’un grup ben conegut a casa nostra, Amazing Gospel, la nit del 29 de setembre. Els Amazing Gospel són un cor de música gospel inscrit a la Xarxa Gospel de Catalunya i dirigit pel director Manel Garcia –membre de Barcelona Gospel Messengers-, que depèn d’una associació inscrita en el registre d’entitats sense ànim de lucre de la Generalitat de Catalunya. Les seves actuacions sempre van destinades a un fi benèfic. Amb seu a la vila d’Esparreguera, té cantaires de diferents poblacions del Baix Llobregat, l’Anoia, l’Alt Penedès i el Vallès Occidental. Va iniciar la seva activitat l’octubre de 2011 amb uns 50 cantaires i, des d’aquell moment, el cor no ha parat de créixer; actualment consta de 85 cantaires. “Les ganes, la passió, el sentiment, i sobretot l’amor per la música fa que cada assaig, cada actuació, cada petita col·laboració es transformi en un esdeveniment únic.”

La venda d’entrades i abonaments per al cicle del “Setembre musical” es farà a la Casa de Cultura d’Abrera el mateix dia de les actuacions a partir de les 21:30h. L’entrada general tindrà un cost de 4,30€ i la reduïda de 2,55€ (poden acollir-se al preu reduït els majors de 60 anys, els menors d'11 a 18 anys, els ciutadans en situació d'atur i els veïns i veïnes amb discapacitat o amb carnet de la Biblioteca). Per altra banda, els abonaments per a poder gaudir de tot el cicle tindràn un preu de 10,30€ (general) i 6,15€ (reduït). Els menors fins a 10 anys gaudiràn d’entrada lliure.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article