I edició del Congrés Internacional 'Pobles Obrers i Ciutats Fàbrica'

Organitzat amb la col·laboració de l'Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó

Olesa de Montserrat, Esparreguera

Programa del Congrès Internacional
Programa del Congrès Internacional

Els propers dies 4 i 6 d'octubre tindrà lloc la primera edició del Congrés Internacional Pobles Obrers i Ciutats Fàbrica, que tractarà sobre l'habitatge obrer i elaborarà un inventari i estat de la qüestió dels exemples i testimonis dels segles de la industrialització. La majoria d'actes tindran lloc al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) de Terrassa. 

El congrés incorporarà tot tipus de disciplines com ara la història de les ciències i les tecnologies, l'arquitectura, la sociologia o la història econòmica. Els ponents seran experts de primer nivell provinents d'Espanya, França, Rússia, Argentina, Xile, Canadà, Hongria i Mèxic.

Precisament el congrés s'obrirà amb la ponència 'Pobles obrers i ciutats fàbrica: balanç i perspectives' a càrrec de Gràcia Dorel-Ferré, la vicepresidenta de l'Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó.

El president de l'Associació, Josep Maria Cobos,  valora així aquest esdeveniment: "Per nosaltres és molt important participar en aquest Congrés ja que ens ajuda a complir els objectius de l'associació, per una banda donem a conéixer la Colònia Sedó en un entorn molt acadèmic i peraltratambé posem Esparreguera al mapa".

Entre la programació destaca també la visita a la Colònia Sedó i als habitatges obrers de La Flora.

El congrés està organitzat pel mNACTEC, amb la col·laboració del Comitè Internacional per a la Conservació i Defensa del Patrimoni Industrial (TICCIH), l’Association pour le patrimoine industrial de Champagne-Ardenne Grand Est (APIC) i l'Associació per la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn.

Podeu realitzar les inscripcions al següent enllaç.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article