Esparreguera farà la seva 9a Marxa de Torxes per la Independència

Sortirà de la plaça de l'Ajuntament i recorrerà la vila fins arribar a la plaça del Centre

Política, Societat, Esparreguera

Cartell de la 9a Marxa de Torxes per la Independència a Esparreguera
Cartell de la 9a Marxa de Torxes per la Independència a Esparreguera | Comissió de Marxa de Torxes d'Esparreguera

Esparreguera serà un dels 96 municipis que aquesta nit celebraran la Marxa de Torxes per la Independència arreu del Principat. Organitzada per la Comissió Marxa de Torxes d'Esparreguera, la marxa convoca a tothom que hi vulgui participar a les deu del vespre a la plaça de l'Ajuntament, lloc on es vendran les torxes. A dos quarts d'onze s'iniciarà la marxa, que recorrerà els carrers principals de la vila: plaça Ajuntament, C/ Gran, Plaça Església, C/ Balmes, C/ Arbres, C/ Sant Antoni, Plaça Santa Anna, C/ Sant Miquel, C/ Sant Joan, C/ de Baix, fins a arribar a la plaça del Centre. Tot seguit es farà l'encesa del peveter del monument a la Flama del Canigó, la lectura del manifest 2018, una actuació de la colla de Bastoners del Montserratí i dels Diables d'Esparreguera i el Cant dels Segadors.

LaMarxa de Torxes és un acte d’àmbit nacional per reivindicar la independència de Catalunya. Els organitzadors asseguren a la seva web que es tracta d'un acte "sense cap tipus de manipulació ni d’utilització partidista,amb esperit unitari i transversal en què qualsevol persona s’hi senti representada." També es tracta d'un espai de denúncia de tot allò que atempta contra les llibertats nacionals i contra l’exercici de la democràcia.

Totes les marxes de torxes tenen el mateix format i estructura: s’articula a través d’una convocatòria massiva en un espai cèntric o singular del poble, ciutat o vila, la nit del dia 10 de setembre. I transcorre, si cal, acompanyat de música popular, amb torxes en mà, fins a un altre espai on es fa lectura d’un manifest o parlament, que dóna pas a algun acte més festiu.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article