El bar del Casal del Bruc s'acomiadarà el 23 de setembre

L'Associació Esquerda deixa la licitació del bar del Casal perquè el seu objectiu "no s’adequa amb la realitat del projecte que van presentar".

El Bruc, Societat

Cartell de comiat del bar del Casal del Bruc
Cartell de comiat del bar del Casal del Bruc | Casal del Bruc

Divendres 21 de setembre a les 19:30h es farà al Casal del Bruc una xerrada i un debat sobre la licitació del bar del Casal i els reptes de futur que afronta aquest espai. Els organitzadors diuen que hi exposaran la seva experiència i faran propostes "per una nova licitació que beneficiï una gestió pública".

Després de dos anys portant el bar del Casal del Bruc, el passat diumenge 2 de setembre els encarregats del bar del Casal van anunciar a les xarxes socials que posaven fi a la licitació del negoci. "Els que ens coneixeu sabeu que vam presentar-nos al concurs de licitació del bar del Casal amb l’objectiu de fer del Casal un espai de trobada per a tots els públics i fomentar l’activitat social i cultural del poble. En aquell moment, l’Ajuntament, a més de treure la licitació del bar del Casal, projectava la reforma del semisubterrani del Casal per adequar i poder disposar d’espais públics que tanta falta fan al Bruc. Semblava doncs que el Casal tornaria a estar en funcionament molt aviat i per això, vam veure interessant que un grup de joves del municipi pugués intentar gestionar i dinamitzar el bar del Casal per així afavorir a la creació d’un espai públic pel poble en contraposició al model tradicional de gestió privada d’un bar en un espai públic." El projecte de licitació del bar del Casal va de la mà de l'Associació Esquerda, que durant aquests dos anys ha organitzat diverses activitats de caire social i polític. Asseguren que la seva voluntat ha estat sempre la de "crear relacions i vincles entre les entitats del Bruc i els mateixos bruquetans i bruquetanes", ja que, "són les entitats les que enriqueixen la vida d’un municipi."

Un dels problemes que hi veuen és que, durant aquest temps, la reforma del semisubterrani no s’ha fet efectiva, de manera que ells han hagut de "fomentar un servei de bar i restaurant més exigent del que nosaltres havíem previst per tal de subsistir en un espai que portava anys tancat". Això també ha comportat que s'hagin hagut d'adequar els horaris d'obertura segons el servei que s'ha ofert i no pas "en les suposades característiques futures que marcava la licitació i que no s’han vist efectives".

"Deixem la licitació perquè el nostre objectiu no s’adequa amb la realitat del projecte que vam presentar", subratllen. El comiat del bar es farà en un ambient festiu, on s'organitzaran activitats com un taller de ceràmica, un taller de pancartes de l'1-O o un d'estampació serigràfica. També es faran campionats de fubolí, jam swing, vermuts i sopars populars i diversos concerts, a més de la projecció del documental "Poble rebel".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article