Olesa estrena dues zones d'estacionament pioneres per evitar embussos: 'Petó i adéu'

L'actuació s'enmarca dins el projecte de Camins escolars de les escoles Puigventós i Povill

Olesa de Montserrat

Les zones són pioneres a Catalunya
Les zones són pioneres a Catalunya | Ajuntament d'Olesa de Montserrat

El curs escolar ha començat amb normalitat a totes les poblacions del Baix Llobregat Nord. Ara bé, Olesa de Montserrat ha estrenat dues zones anomenades 'Petó i adéu', on els vehicles només poden estacionar-hi durant dos minuts, perquè la canalla es baixi del vehicle i entri a l'escola. Les dues zones formen part dels nous camins escolars de les escoles Puigventós i Povill i estan pensades per facilitar la circulació. Aquest projecte és pioner a Catalunya però  ja fa temps que funciona amb èxit en diferents ciutats europees.

Els anomenats espais de “Petó i adéu” s’han senyalitzat en zones properes a les dues escoles, el carrer Pintor Fortuny en el cas de l’escola Povill i al carrer de l’escola Puigventós. En aquests espais s’ha senyalitzat una zona d’aparcament de color verd, que permetrà l’estacionament durant dos minuts en l’horari proper a les entrades i sortides d’escola (des d’un quart d’hora abans fins a un quart d’hora després). Aquests espais reservats d’aparcament de “Petó i adéu” començaran a funcionar aquest dimecres, amb l’inici del curs, i seran de lliure aparcament en època de vacances escolars.

L’alcaldessa d’Olesa i regidora d’Ensenyament, Pilar Puimedon, ha destacat la feina que està fent l’ajuntament per a la creació d’itineraris segurs per anar a l’escola i ha remarcat que “totes les accions tenen com a premissa prioritzar la seguretat dels nens i nenes”, malgrat les molèsties puntuals que puguin tenir els veïns i veïnes de les zones afectades pels espais de “Petó i adéu”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article