El Festival LOLA i l'Spàrrek presenten novetats aquest diumenge

Organitzen un acte de presentació pública conjunta al Patronat Parroquial

Cultura, Esparreguera

Cartell promocional de la presentació del Festival LOLA i del Festival Spàrrek
Cartell promocional de la presentació del Festival LOLA i del Festival Spàrrek | Festivals LOLA i Spàrrek

El Festival LOLA de teatre i l'Spàrrek s'associen per presentar la seva temporada 2018 en un acte ben carregat de notícies i novetats que faran aquest diumenge dia 16 a les dotze del migdia al teatre del Patronat Parroquial. "Enguany inaugurarem el LOLA de les actrius, donada la casualitat de veure que tota la programació la conformen actrius. Quan això passa, quan no és buscat, ens n'adonem que les coses van canviant a poc a poc. Hem de reivindicar la figura de l'actriu, que és un dels pilars de la nostra cultura. De fet, el LOLA sempre ha tingut nom de dona; el nom de la nostra amiga, la recordada actriu Lola Lizaran", remarca Carme Paltor, codirectora del LOLA. El festival arriba a la seva setzena edició en col·laboració amb el Patronat Parroquial i l'Spàrrek, així com amb nombrosos comerços locals que en patrocinen els espectacles i amb la col·lacoració de l'Ajuntament d'Esparreguera. "El LOLA no només ha de seguir essent una plataforma per als joves creadors, les joves companyies i la nova dramatúrgia; també ha de ser un bastió per a defensar la professió. Sovint no es valora l'esforç que fa el món professional per seguir creant i intentar sobreviure donada la situació actual. Des del LOLA, doncs, hi apostem fermament.", subratlla el dramaturg i director Gerard Bidegain, codirector del festival conjuntament amb Carme Paltor. El conegut festival esparreguerí ens aproparà cinc obres de teatre a casa nostra, amb joves actrius com Blanca García-Lladó, Laia Alberch i Laura Pujolàs o veteranes de la professió com Isabelle Bres, Elena Fortuny i Mont Plans.

Una de les novetats d'aquesta singular presentació és que és conjunta amb un jove festival, l'Spàrrek, que va embadalir al públic el 2015 i va endur-se una nominació a l'activitat de l'any 2015 que atorga anualment la revista Setsetset a la vila. "La segona edició del festival Spàrrek està enguany a l'aixopluc del LOLA, que celebra el seu 16è aniversari", ens explica Gerard Sancho, un dels organitzadors de l'Spàrrek, que adquireix un nou format. "És un projecte totalment diferent a l'SpàrrekTR del 2015, quan va sorgir d'un Treball de Recerca de Batxillerat a l'Institut El Cairat". Ara el defineixen com el festival de música i cultura d'Esparreguera, amb un equip nou: "ens hem reinventat".

Tant el LOLA com l'Spàrrek presentaran els seus cartells oficials, així com uns vídeos promocionals o espots que serviran per donar el tret de sortida a unes programacions culturals que dinamitzaran de valent la tardor esparreguerina.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article